Sport

V&K De Stenen Man presteert goed op halve finale NK

Door Jeroen Pietersma
DUIVEN - V&K De Stenen Man heeft onlangs goed gepresteerd op de halve finale van het NK te Duiven. Senna de With (categorie 9 jaar, 2e divisie niveau N2) turnde in de eerste wedstrijd.?Het is al een hele prestatie om hier te mogen staan op zo?n halve finale voor het Nederlands Kampioenschap. Het is dan ook heel erg spannend want je bent dichtbij de finale.

Er gingen in totaal twaalf turnsters door naar de finale. Senna was wel wat gespannen omdat ze erg graag door wilde. Op de vloer liet ze keurige oefeningen zien. Bij het onderdeel ‘Sprong’ vloog ze over het toestel en maakte ze een prachtige flikflak. Op het onderdeel ‘Rek’ kwam er niet echt uit wat ze normaal gesproken wel doet, maar desondanks was het een prima oefening. Ze had erg hard op het onderdeel ‘Balk’ getraind om haar score zo hoog mogelijk te krijgen. Hier kun je hoger scoren door veel bonussen te turnen. Dit heeft ze ook keurig gedaan, alleen viel ze helaas bij haar ‘boogje’. Daarna maakte ze echt haar oefening super af en alles lukte. Ze mag trots zijn en behaalde de 18e plaats. 
Berber Koornstra (categorie jeugd 12 jaar, 2e divisie niveau N3) turnde in de 3e wedstrijd en bij deze wedstrijd gingen er 18 turnsters door. Berber begon op ‘sprong’ en om door te mogen per toestel moet je twee verschillende sprongen laten zien. Dit deed Berber en ze was één van de weinigen en werd derde op dit toestel. Zij zal strijden met de beste acht meisjes van Nederland voor de sprong. Op de brug deed Berber de plus-oefening en ze mag ook voor dit toestel strijden voor de titel. Op de balk bleef Berber helaas ook niet staan en ze viel helaas een keer. Op het onderdeel ‘Vloer’ maakte ze dit weer goed en ze behaalde een hoge score. Berber werd uiteindelijk zevende en is door naar het Nederlands kampioenschap op 6 en 7 juni te Hoofddorp.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda