Veel kansen te weinig rendement

Een veel sterker Zeerobben laat na om, in deze oefenwedstrijd, afstand te nemen van de zondag tweede klasser Frisia. Konden de Leeuwarders in het begin nog gelijke tred met de thuisclub houden, na een kwartier brak Marijn Helfferich de wedstrijd open.

Er waren toen al een paar mogelijkheden om zeep geholpen. Tien minuten later, op aangeven van Marcel Visser, scoorde Dylan Drent 2-0. Kansen regen zich aaneen. Een mooi op tempo gespeelde diepe pass van Frank ten Hoeve werd door Drent scherp voorgezet. De inkomende Higor da Silva scoorde een glaszuiver doelpunt na een fraaie aanval. Maar de grensrechter van Frisia gooide roet in het eten.
Na de thee leek Frisia de draad weer goed op te pakken, echter in tegenstelling tot vorige oefenwedstrijd tegen Frisia (na voorsprong toch nog 3-4) stond de verdediging als een huis. In de laatste twintig minuten was het spel van beide zijden niet om warm van te worden. Slordige passing van Zeerobben werd niet afgestraft door de bezoekers. Het aantal doelpunten stond niet geheel in verhouding met de kansen. Toch de eerste winst op eigen bodem na het trainingskamp in Spanje.
Zeerobben: Jacob de Vries, Thimo Bosman (80 min. Theo Nota), Ronald van der Heiden, Jordy Torenbeek (60 min. Patrick van der Veen), Marcel Visser, Frank ten Hoeve, Christian Feenstra (60 min. Marc van Eick), Patrick Amels, Dylan Drent, Higor da Silva, Marijn Helfferich.