Voetbal

Uitdagende finale voor Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
?Al ziet men kerk en toren staan, dan is het met de reis nog niet gedaan?, is een gezegde uit de scheepvaart. Hoe toepasselijk is dat niet voor de positie waarin Zeerobben zich bevindt. Nog nooit was het einddoel zo dichtbij, maar het is beslist nog geen gelopen koers. Daarvoor is de tegenstander in deze beslissende finalewedstrijd gewoon te goed.

Hardegarijp komt zaterdag naar het Oostersportpark en was het niet deze ploeg die wij al voor aanvang van het seizoen in de voorbeschouwing tot een van de titelkandidaten bestempelden? Die verwachting hebben ze ook zeker waargemaakt. Nadat Veenwouden na de winterstop wedstrijden begon te verliezen, was het in eerste instantie Hardegarijp dat de koppositie overnam en met goed en doelpuntrijk voetbal de aandacht op zich vestigde. Er was een verrassende thuisnederlaag van Hardegarijp tegen Stiens voor nodig om Zeerobben op kop van de ranglijst te krijgen. Die positie stond Zeerobben niet meer af en Hardegarijp moest definitief afhaken voor het kampioenschap in de thuiswedstrijd van vorige week tegen de enig overgebleven concurrent van Zeerobben, Be Quick Dokkum.

De uitgangspunten voor zaterdag zijn helder. Hardegarijp is hoe dan ook al zeker van nacompetitie en kan tegen Zeerobben vrijuit spelen. Met hun uitstekende individuele kwaliteiten kunnen ze onder die omstandigheden altijd excelleren.
De prestaties van Zeerobben gedurende de laatste weken mogen de ploeg vertrouwen geven. Er wordt weinig weggegeven door de solide defensie onder leiding van een ervaren keeper en het creatieve middenveld zorgt voor voldoende aanvoer naar de gevaarlijke en gemakkelijk scorende voorhoede.
Zet die beide uitgangspunten tegenover elkaar, dan mag een boeiend en spannend voetbalgevecht worden verwacht. De uitkomst laat zich lastig voorspellen.

In Dokkum zit Be Quick op het vinkentouw. Zij spelen tegen het nog niet veilige Stiens, zijn favoriet, maar kunnen zich beslist geen puntverlies permitteren als ze nog naast Zeerobben willen komen om mogelijk een beslissingswedstrijd te forceren. Er van uitgaande dat Be Quick wint, heeft Zeerobben minimaal een punt nodig om zaterdag de reis succesvol te beëindigen.

Zag ook Feyenoord afgelopen zondag hun kerk (de Kuip) en de toren (het stadhuis op de Coolsingel) niet staan? We weten hoe dat afliep; hun reis is nog steeds niet gedaan. Dat kan Zeerobben ook nog altijd overkomen, al hoopt heel groen en wit uit Harlingen dat de reis zaterdagmiddag eindigt op de kar.

Waarschijnlijk geheel ten overvloede nog even de stand vooraf:
1. Zeerobben 25-57
2. Be Quick D 25-54
3. Hardegarijp 25-53
Winnaar 1e periode: Veenwouden
Winnaar 2e periode: Be Quick D
Winnaar 3e periode: Zeerobben
Hardegarijp neemt via de eindstand de nacompetitieplaats van de kampioen over.

Het volledige programma in de tweede klasse I:
Nijland – Tonego
VVI – Veenwouden
CVVO – sc Joure
De Wâlde – fc Grootegast
Zeerobben – Hardegarijp
Be Quick D – sc Stiens
Broekster Boys – fc Meppel

|Doorsturen

Buienradar



Agenda