Voetbal

Tweede reeks voetbalacademie fc Harlingen van start

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Vorig jaar ging de allereerste Voetbalacademie Harlingen van start bij fc Harlingen. Ontwikkeld door Jaap de Jong en Barry Hamstra, werd er in een tienweekse cursus hard gewerkt aan techniek en co?rdinatie van de diverse onderdelen van het voetbalspel. Iedereen kon zich hier voor opgeven, lid of geen lid van fc Harlingen, en de voetbalacademie was dan ook snel gevuld met voetballende talenten uit Harlingen en omgeving. Na afloop van de cursus werden de diverse onderdelen beoordeeld en ontvingen alle deelnemers een heus voetbaldiploma. Nu, een half jaar later, is de tweede reeks van start gegaan.

Op vrijdag 20 maart was de kantine bij fc Harlingen flink gevuld met enthousiaste jongens en meisjes van de groep gevorderden. Zij konden plaatsnemen aan de tafels in de kantine van fc Harlingen en met z’n allen genoten ze eerst van een heerlijke kom soep met stokbrood en kruidenboter, gesponsord door bakkerij Elsinga. Voor de ouders was er koffie met cake. Iedereen had er weer ontzettend veel zin in. De ‘all-weather’ jasjes werden uitgedeeld en snel aangetrokken. Hoofdtrainer Jaap de Jong was enorm tevreden met de opkomst. De inschrijving was ook zomaar vol en je ziet echt duidelijk vooruitgang bij de kinderen. Ook de komende weken kunnen de kinderen weer huiswerk verwachten, aldus Jaap. “We hebben nieuwe spelelementen aangebracht en nieuwe attributen daarvoor aangeschaft. Welke? Dat blijft nog een verrassing maar de komende tien weken zullen jullie het wel zien.”

Na een korte toespraak van hoofdtrainer Jaap de Jong ging les 1 van start. In deze les kregen de kinderen eerst een kleine herhaling van vorig jaar. Al snel kwamen er nieuwe oefeningen voorbij en alle vier de groepen hadden ook nog eens de beschikking over twee coördinatieladders. En zo werd dus gelijk de eerste les al gebruikgemaakt van een deel van het nieuwe materiaal. Vorige week waren de trainers van deze voetbalacademie al bijeen gekomen en daar werden dan ook alle oefeningen doorgenomen. Zo was iedereen goed voorbereid en enorm gedreven om te beginnen.

Zondagochtend 22 maart de nieuwe groep beginners aan de beurt. Deze nieuwe groep was ook binnen een paar weken vol. De groepen worden klein gehouden zodat er veel individuele aandacht is voor de kinderen. Vooral bij de jongste kinderen is dit zeer belangrijk. Ook voor de beginnersgroep stonden de tafels gedekt in de kantine en begon de allereerste training voor de nieuwelingen met een overheerlijk ontbijt, gesponsord door bakkerij Elsinga. Voor de meegekomen ouders stond, net als vrijdag, de koffie en de cake klaar. Trainer Jaap de Jong gaf kort een uitleg aan de kinderen en de vele ouders, wat de bedoeling is de komende tien weken. “De voetbalacademie is bedoeld voor jongens en meisjes die zich, ieder op hun eigen niveau, snel willen verbeteren. In deze tienweekse cursus wordt er dan ook gewerkt aan de techniek en coördinatie van de diverse onderdelen van het voetbalspel”, aldus Jaap de Jong. De kinderen kregen de nieuwe kleding uitgereikt. Deze bestaat uit een shirt met lange mouwen, korte broek en voetbalsokken. Nadat iedereen de kleding aangetrokken had, begon ook voor deze groep enthousiaste nieuwelingen de reeks trainingen van de voetbalacademie.
Ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellende zijn altijd van harte welkom om te komen kijken naar de vorderingen van alle kinderen. De lessen van de voetbalacademie zijn op vrijdag vanaf 17.30 uur en op zondag vanaf 8.45 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda