Sport

Trio Brian Zeilmaker wint Attema-partij

Door Jeroen Pietersma
Kaatsvereniging Eendracht had een mooie lijst met parturen afgelopen zondag ?n mooi weer. De jaarlijks door Slagerij Attema uit Makkum gesponsorde kaatswedstrijd met zachte bal stond op het programma. Veertien parturen prijkten op de lijst, die door een zorgvuldige loting was samengesteld.

Omdat de partij voor leden én niet-leden is, trok dit ook kaatsers en kaatsters van buiten Harlingen, zoals uit Franeker, Bolsward, Beetgummermolen en Hitzum. Om even over elf riep voorzitter Jan Nieuwenburg de eerste parturen op. Er werd meteen fanatiek gekaatst in vier perken. Age Tichelaar had meteen de regie goed in handen als vaste club-scheidsrechter. Wiebe van Dijk becommentarieerde de partijen vanaf de zijkant van het veld. 

De finale ging tussen het partuur van Brian Zeilmaker met Kees Knier en Catrien Hof en het partuur van Peter Kwast met Justin Haarsma en Afina Schrik. Door goed en degelijk te kaatsen hadden beide parturen de finale gehaald en bonden ze de strijd met elkaar aan. Brian cs ging uiteindelijk met de krans naar huis. Voor alle winnaars had Slagerij Attema prachtige vleespakketten beschikbaar gesteld.

Uitslagen
Winnaarsronde
1 Brian Zeilmaker, Kees Knier, Catrien Hof
2 Peter Kwast, Justin Haarsma, Afina Schrik
3 Broer Zaagemans, Willem Miedema, Akke Brussaard
3 Fabian Noordhuis, Bennie Hof, Jan Zeilmaker
Verliezersronde
1 Steven Breimer, Tjeerd Heeringa, Stanley Brussaard
2 Patrick Sjollema, Dirk Schrik, Marijke Schut

|Doorsturen

Buienradar



Agenda