Voetbal

Trainingskamp Zeerobben afgesloten

Door Jeroen Pietersma
Het trainingskamp van de A-selectie is inmiddels weer afgesloten. De groep is alweer veilig, moe, maar uiterst voldaan teruggekeerd in Nederland. De berichtgeving over het kamp is na het verslag van de eerste dag wat achtergebleven en men moesten het doen met de overigens prachtige en veelzeggende foto?s van fotograaf Bert Drent. Het was de bedoeling dat er dinsdag een update in de Harlinger Courant zou worden gepubliceerd, maar het zal inmiddels bekend zijn dat er iets fout gegaan is met het doorzenden van de juiste files. Daarvoor excuses, maar onderstaand alsnog een verslag.

De zondag stond geheel in het teken van het bezoek aan de stad Valencia en natuurlijk de topwedstrijd tussen Valencia en Real Madrid. En wat was het weer een feest om die wedstrijd bij te wonen. Niet alleen vanwege de wedstrijd zelf (einduitslag 2-2), maar vooral vanwege de hele beleving er omheen. Indrukken die lang zullen blijven hangen.

De maandag stond in het teken van de sport, het trainingskamp. In de ochtend werd getraind in het stadion van Denia. Na de lunch in het hotel was er een presentatie van trainer Inne Schotanus waarin hij de groep een beeld voorhield van de eerste seizoenshelft met cijfers en analyses. Ook werd de vrolijke noot niet vergeten en wie wil weten hoe dat verliep adviseren wij contact op te nemen met onze materiaalman Steffen Nota.
Terwijl de selectie zich die dag volledig richtte op de sport, werden de sponsoren en meegereisde vrijwilligers getrakteerd op een sight seeing tour naar Valencia. Zij keerden terug in Denia vol enthousiaste verhalen over de stad en de gezelligheid.
’s Avonds stond de wedstrijd tegen Cf de Denia op het programma. Een jong en energiek team dat het dit seizoen uitstekend doet met de koppositie in de vierde Spaanse divisie. Er was vooraf al enige vrees dat Zeerobben wel eens tegen een gevoelige nederlaag zou kunnen oplopen en toen het al binnen vijf minuten 2-0 stond, leek die vrees ook bewaarheid te worden. Maar Zeerobben herstelde zich bewonderenswaardig. De ploeg rechtte de rug en stelde zich steeds beter in op de snelheid en beweeglijkheid van deze semiprofs. Er ontspon zich een meer gelijkwaardige wedstrijd, zij het dat de 3-0 steeds dichterbij leek dan een aansluittreffer voor Zeerobben. Die 3-0 kwam er in de tweede helft nog wel, maar al met al was dat een resultaat waar Zeerobben vrede mee kon hebben en met opgeheven hoofd het veld kon verlaten.

Dan de dinsdag. Het zou een onvergetelijke dag worden. In de ochtend een strandvolley toernooi waarbij zeer fanatiek om de prijzen werd gestreden. Een mooie combinatie van uitlooptraining, wedstrijdspanning en vooral heel veel plezier.
De middag was vrijaf voor hen die dat wilden en alle anderen konden zich aanmelden voor een golfclinic of golfwedstrijd op de baan van het La Sella Golfresort nabij Denia. De zestien deelnemers aan de clinic konden op onderhoudende wijze kennismaken met de golfsport onder leiding van een echte golf-pro. De deelnemers aan de wedstrijd werden onder begeleiding van de geoefende golfers van het illustere H7 golfteam van golfclub De Groene Ster uit Leeuwarden meegenomen de baan in voor een zogenaamde Texas scramble wedstrijd. En zoals het hoort bij een wedstrijd was er een prijs aan verbonden voor het beste team. Die prijs bestond uit eeuwige roem, een gratis biertje na de wedstrijd en vermelding op de Zeerobbensite. Vandaar even de namen van de winnaars: Jaap de Ruiter, Jan Reier Arends, Sjaak Smeding en Ronald van der Heijden. Zij waren ook de terechte winnaars met een hele goede score.

Tja, en dan de afsluitende Bonte Avond. Met geen pen te beschrijven en met geen toetsenbord te tikken hoe deze fantastische groep zichzelf trakteerde op een geweldige slotavond. Goed van eten en drinken en geweldig qua sfeer. Eigenlijk één groot hoogtepunt, maar met de travestietenshow van grensrechter Laurens Bergsma en leider Wiebe Attema als ultieme piek. Je moet erbij geweest zijn om het te bevatten. Er circuleren diverse foto’s en vooral filmpjes via de diverse social media en we raden u aan daar kennis van te nemen.

Het bleef nog lang onrustig in nachtelijk Denia, maar de volgende ochtend was iedereen, Cheki incluis, weer tijdig bij de pinken om de terugreis naar Harlingen aan te vangen. Vanaf het vliegveld Valencia ging het richting Eindhoven airport, alwaar Waddentours klaarstond om de laatste etappe naar de Robbenplaat te verzorgen.

Dit verslag geeft als samenvatting een goed beeld van het verloop van het tweede Spaanse trainingskamp van Zeerobben 1. De intensiteit van de belevenissen met de teambuilding als gerealiseerd doel kunnen in feite slechts goed worden doorgrond uit contacten met de deelnemers. Van hen zullen we binnen de club ongetwijfeld nog veel prachtige verhalen vernemen.

Nu op naar de tweede seizoenshelft en daarna op naar Denia 2017? We gaan het zien!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda