Voetbal

Trainersopleiding bij Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Acht trainers tillen de jeugdafdeling van Zeerobben naar een hoger plan. Zij volgen de trainersopleiding die in het kader van de Top Amateur-status bij Zeerobben wordt gegeven door de KNVB.

In het Jeugd Beleidsplan staat beschreven dat het niveau van de trainers moet meegroeien met het ambitieniveau van Zeerobben. Om het niveau en de leercurve van de trainingen te verhogen, wordt de trainers een opleiding aangeboden binnen de club. Onder leiding van een KNVB-docent wordt de opleiding op het Zeerobbencomplex gegeven. Er waren op het laatste moment drie afzeggers zodat de groep bij de start uit acht trainers bestond.

Onder bezielende leiding van Koop Kerkstra is het enthousiasme erg groot. Na het in bezit hebben van OBC kun je doorstromen naar de opleiding Pupillen Trainer. Het streven van Zeerobben is deze opleiding volgend jaar op de club te  geven. Minimale deelnamen is zestien deelnemers en de opleiding staat ook open voor andere clubs in de regio. Dit ook weer in het kader van de Top Amateur-status van de KNVB.
Vanavond alweer de vierde cursusavond en dat belooft weer een mooie opleidingsavond te worden. Op de tweede cursusavond gaven de cursisten een training aan de Zeerobben F7. Een zeer leergierige groep die veel heeft opgestoken van de lesstof. Afgelopen vrijdag werd er aan D1 een training gegeven.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda