Voetbal

Topper in de tweede klasse I op het Oostersportpark

Door Jeroen Pietersma
Met de winterstop in zicht zal het team van trainer Postma zich opmaken voor een belangrijk treffen tegen koploper Veenwouden. Een verassing mag je het natuurlijk niet noemen, maar het getuigt van klasse, dat je na een jaar eersteklasserschap weer een stapje terug moest doen en dan toch zo presteert.

Afgelopen zaterdag verspeelde Veenwouden twee punten thuis tegen laagvlieger Grootegast. Uit in Lemmer tegen CVVO werd de topper voor het laatst met puntenverlies, 5-3 nederlaag, geconfronteerd. Tegen medekoplopers veroverde de equipe van trainer Riemer Kooistra ook telkens drie punten. Met de betrouwbare sluitpost Coenraad van der Mark en aanvallers als Rinse Procee en Wietse Veenstra, zonder de anderen te kort te willen doen, heeft Veenwouden in het verleden de gastheren flink pijn gedaan. Zeerobben miste in Veenwouden de kracht om in de finale van de nacompetitie te winnen. 

Nu opnieuw een confrontatie tussen twee verschillende speltypes, waarbij de degelijkheid van de ex-eersteklasser het meest te vrezen valt. De laatste tweestrijd in Harlingen dateert van seizoen 2014/2015. Juist dat jaar waarin Veenwouden de promotie voor de voeten van Zeerobben weg kaapte. In de reguliere competitie wonnen de groenwitten met 4-1 terecht en overtuigend, maar dat was maart 2015.
Zeerobben zal de bittere pil van afgelopen wedstrijd in Meppel moeten wegspoelen met een overwinning om niet te ver achter te komen. De kwaliteit is aanwezig, maar er is meer nodig om deze taaie tegenstander te verslaan. Passie en werklust zal gepaard moeten gaan met voetbalgogme en dat is nu juist waarom Veenwouden bovenaan staat. Kan Zeerobben in deze de evenknie zijn van onze gasten, dan kunnen de drie punten in Harlingen blijven.
Het belooft een zeer interessant duel te worden. Niet alleen in de Friese havenstad, maar ook in Dokkum zal runner-up Be Quick Dokkum proberen de aansluiting te krijgen met de kopgroep en dit zal dan ten koste van het sterke Hardegarijp moeten gaan. Zeerobben kan dus goede zaken doen.
Om daarvan getuige te zijn heten we de gasten uit Veenwouden van harte welkom en verwachten we ook veel supporters en voetballiefhebbers uit de regio. Zeerobben-sc Veenwouden zaterdag 3 december, aanvang 15.00 uur op het Oostersportpark te Harlingen.

Programma in de tweede klasse I:
Be Quick Dokkum-Hardegarijp
Broekster Boys-Grootegast FC
CVVO-Stiens SC
Nijland-Joure SC
VVI-TONEGO
Wâlde De-Meppel FC
Zeerobben-Veenwouden SC

|Doorsturen

Buienradar



Agenda