Sport

Tennisvereniging Ready wint eerste ronde Friesland Cup

Door Jeroen Pietersma
De Friesland Cup is een toernooi onder verenigingen in Friesland. De verenigingen met de beste spelers komen uit in de A1 poule, daarna aflopend tot de E poule. Er wordt in iedere klasse gespeeld om het kampioenschap en uiteraard de daaraan verbonden promotie/degradatie. TV Ready speelt al meer dan 30 jaar in de A poule, momenteel in de A3 poule. Afgelopen zondag heeft het Friesland Cup team van de TV Ready onder leiding van coach Fenno Leeuwerke gespeeld tegen het team van TV De Leechkamp uit Bergum. Er worden 2 damesenkels, 2 herenenkels, 2 damesdubbels, 2 herendubbels en 2 mixen gespeeld.

Begonnen werd met de damesenkels. Joke Schipper en Jeannet Polman waren goed in vorm en wonnen gemakkelijk hun enkelpartij. Patrick Purvis won in een spannende driesetter zijn enkelpartij. De derde set was een echte thriller die door de volhardende Patrick heel knap werd gewonnen.
Dirk Jan Polman verloor nipt van een rating 3 speler, wat wel een hele goede prestatie is. Na de enkelpartijen was de stand 3-1 voor Harlingen.
De damesdubbels gingen vlot. Joke Schipper en Susan Smeding walsten in sneltreinvaart over hun tegenstanders heen en binnen een mum van tijd werd deze wedstrijd gewonnen net als de tweede damesdubbel met Saskia Zuiderhof en Jeannet Polman. De beide herendubbels gingen jammer genoeg verloren. Ondanks het goede spel konden Dirk Jan Polman en Erik Hofman het niet winnen van een speler met rating 2,0, dat was een beetje te veel van het goede. Ook Sjoerd Postma en Eddie Melchers verloren nipt hun dubbel. Tussenstand 5-3 voor Harlingen.

Om te winnen had TV Ready in de laatste 2 gemengd dubbel partijen nog 1 set nodig. De eerste mix werd gespeeld door Erik Hofman en Saskia Zuiderhof. Erik moest voor de tweede keer tegen de speler met de 2,0 rating. Erik en Saskia toonden een enorme strijdlust maar verloren helaas net met 7-6 en 6-4. Alle druk lag toen op de laatste mixpartij met Eddie Melchers en Susan Smeding om nog een set te pakken. Na een tijdje van afwezigheid was Susan Smeding weer helemaal in haar oude vorm. Ze pakten direct de eerste set door de dame van de tegenpartij veelvuldig in het spel te betrekken. De tweede set werd ook gewonnen en dat betekende een eindstand van 6-4 voor de TV Ready. Door deze winst blijft TV Ready in ieder geval in de A3 poule en heeft zich nu geplaatst voor de promotiewedstrijden naar de A2 poule. Een goede prestatie van de toppers van TV Ready.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda