Sport

Teatse Tichelaar pakt vierde survival overwinning

Door Jeroen Pietersma
DOORN ? De organisatie van de survivalwedstrijd in het Utrechtse Doorn is nog maar drie jaar bezig maar zet nu al een van de best georganiseerde wedstrijden van het jaar neer. Op de zaterdag en zondag komen vele honderden deelnemers aan de start. Niet alleen in alle wedstrijdcategorie?n (jeugd, kort-, midden- en lange afstand) maar organiseren ze ook nog een obstaclerun voor deelnemers die nog niet een volledige run kunnen lopen.

Het parkoers op de Utrechtse heuvelrug voor de korte afstand was 8 kilometer en dik 40 hindernissen met een aantal pittige combinaties. Teatse Tichelaar bleek in een goede vorm te verkeren want opnieuw liep hij een prima wedstrijd. Na een wat stroeve start (komt vaker voor dit seizoen) kwam hij ook nu in de loop van de race steeds beter in zijn ritme. De eerste startgroep trof het niet want het was nog rond het vriespunt. De zon kwam er wel steeds beter bij maar in het beboste gedeelte merkte je daar niet veel van. Dat betekende handschoenen mee om de handen goed warm te houden. De hindernissen in Doorn lopen voor een groot gedeelte over het trainingsparkoers van de plaatselijke vereniging Hang On. Daarom zijn ze behoorlijk dicht op elkaar gebouwd met lange loopstukken tussendoor. Een aanslag op de onderarmen, het uithoudingsvermogen en het loopritme.

Teatse had hier en daar wat treuzelmomenten en schoot bovendien weer eens mis met boogschieten maar verder verliep alles goed en kwam hij als twintigste overall over de finish (van de 195 deelnemers) en werd in een tijd van 1 uur 5 min en 35 sec derde veteraan en weer eerste 50 +. Opnieuw zette hij concurrent Marcel Domhof uit Harreveld op twee minuten.
Teatse zijn zoon Tiemen liep zijn beste wedstrijd van het seizoen want hij werd knap 51e in 1 uur 13.35. Daarmee begint hij zijn vader steeds meer in te lopen.
Er is geen winterstop in het survivalcircuit, de volgende wedstrijd is op 18 december in het Achterhoekse Dinxperlo.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda