Sport

Team Vuurzee in vorm tijdens Amsterdamse grachtenrace

Door Jeroen Pietersma
Onderstaand verslag ontvingen wij van Eline Ligthart, roeister van de Vuurzee.

Afgelopen zaterdag vertrokken we al vroeg richting Amsterdam. De grachtenrace is voor ons één van de hoogtepunten van het jaar. De weerberichten voorspelden niet veel goeds. Toch zat de gezelligheid er al vroeg in. We hadden dan ook weer de ‘venga bus’ tot onze beschikking. Samen met ons gingen 144 andere sloepen van start in Amsterdam om de uitdaging in de grachten aan te gaan. Helaas waren we na het kranen al aardig doorweekt en ook zat het weer tijdens de start en het grootste gedeelte van de race niet mee, af en toe hadden we ook een pittige tegenwind. Dat wij hierdoor niet van ons doel af te slaan zijn is duidelijk, 'voor elkaar en met elkaar'! 

Een mooie route door de binnenstad van Amsterdam moest afgelegd worden dit was bij elkaar zo'n 25 kilometer. De start en finish van de race vond plaats in de wateren rond het Olympisch stadion. Onze stuur Patrick wist ons uitstekend door de grachten heen te leiden, hierdoor konden we de meeste opstoppingen ontwijken en konden we na de bruggen weer snel de snelheid oppakken. Natuurlijk waren er (ondanks het slechte weer) ook een aantal enthousiaste supporters de Afsluitdijk overgekomen om ons langs de route aan te moedigen, erg leuk en motiverend! Aangekomen bij de Herengracht 502 voor het huis van burgemeester Eberhard van der Laan hebben wij ook ons eerbetoon gebracht, door middel van de roeiers groet. Op dit punt was er even geen competitie tussen alle sloepen maar stond iedereen even stil bij het overlijden van de burgemeester. Erg indrukwekkend. Na bijna 25 kilometer bikkelen in 3.14 uur waren we allemaal nat, moe en koud. Een voldaan gevoel was er zeker.
De uitslag was positief verrassend. Zesde in de eerste klasse dames met totaal 22 sloepen in onze klasse. Hier zijn we zeer tevreden mee! Op naar de volgende wedstrijd 'het liwwadster rondje' in Leeuwarden op 28 oktober.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda