Sport

Spanning blijft in groepsfase Excelsior

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Voor het eerst sinds lange tijd eindigde geen enkele partij onbeslist. Hierdoor blijft het in beide groepen spannend tot het einde.

In de A-groep had Dick Bekkema weinig moeite met Joop Huizenga. Joop kende een geweldige eerste seizoenshelft en plaatste zich verrassend voor de A-groep, maar treft daardoor uitsluitend op papier sterkere tegenstanders. Dick kon al vrij snel een doorbraak forceren. Hierdoor kon hij al snel de winst naar zich toe trekken. Klaas van Keimpema werd door Jan Stelwagen vakkundig omsingeld. Niet veel later gaf Klaas op en blijft Jan in de race voor het kampioenschap. Kor Vrieswijk liet vorige week Dick Bekkema nog ontsnappen, maar tegen Koop de Vries wist hij met een schijf voorsprong wel de volle buit te pakken.

In de B-groep wist Elle van Keimpema een doorbraak te forceren en een dam te halen tegen Pieter Hijlkema. Hierna kon hij de partij rustig uitspelen en twee punten bijschrijven. Marco Bekema en Rinze Postma speelden een gelijkwaardige partij. In het eindspel verkeek Rinze zich en kon Marco simpel dam halen en de partij naar zich toe trekken.

Uitslagen
K. van Keimpema- J. Stelwagen 0-2
K. de Vries- K. Vrieswijk 0-2
J. Huizenga- D. Bekkema 0-2
M. Bekema- R. Postma 2-0
E. van Keimpema- P. Hijlkema 2-0

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda