Sport

Sjoerd en Rutger Zwart winnaars eerste NT wedvlucht Gennep

Door Jeroen Pietersma
Op zaterdag 27 augustus werd na de training opleer vlucht van 20 augustus gestart met de eerste Natour wedvlucht voor oude en jonge duiven vanuit Gennep, waarvoor vrijdags maar zestig duifjes waren ingekorfd. In eerste instantie zou er een dubbel vlucht zijn maar de laatste en tevens Nationale vlucht van de Jonge-duiven Tour van uit Morlincourt 435 km die midden deze week al vanwege het verwachte warme weer is verschoven naar 3 september.

De Natour duiven konden om 8.30 uur de terugreis naar Harlingen beginnen. Het was de 887 van Sjoerd en Rutger Zwart die zich om 10.45 uur als eerste terug meldde. Zijn duif had de 172 km afgelegd met een snelheid van 1267 meter per minuut toen hij op de antenne van zijn hok aan de G. Schuilstraat landde en was tevens zevende de in het ACG samenspel A van 1070 duiven verdiende daarmee de bloemen aangeboden door Cor Nijkamp. De twee geklokte prijsduif was van Jan Hoogland die dit deed met 1247 m.p.m en eenentwintigste in het ACG de derde prijsduif was weer voor de winnaars Sjoerd en Rutger Zwart met een tweeëndertigste in het ACG. Ook de luxe prijs was voor deze Combinatie. En er kon door de vroege thuiskomst na jaren de melkers met hun familie van de laatste Visserijdag genieten. De prijs van de meevliegduif was voor Sandra Zwart. De vleesprijzen werden gewonnen Sjoerd en Rutger Zwart, Age Zijlstra, Jan Hoogland en Erik Alkema. Deze NT vlucht was tevens jaren een Visserijprijzenvlucht beschikbaar gesteld door Central Comité Harlingen tussen de twee Harlinger Postduiven verenigingen De Postduif en Ons-Genoegen maar dat is door de C.C.H gestopt.

De uitslag:
S. Zwart & Zn (10) 1. 3. 8. 9. 14. 20.
J.J. Hoogland (10) 2. 4. 5. 7. 10. 11.
A.A. Zijlstra (20) 9. 12. 13. 16. 17. 18. 19.
Erik Alkema (6) 15.

Bouwbedrijf Bruinsma eerste leider in de Natour Sponsor Competitie
Voor de Sponsorvluchten was dit ook de eerste vlucht waarvan Bouwbedrijf Bruinsma BV. de lijst aan voert met op twee Cor Nijkamp Bloemen, drie Beheer en Onderhoudsbedrijf Smit Vlieland, vier Roxa Consultants Totaalontzorgers en vijf Brasserie De Jasmijn op de Grote Bredeplaats. De ander na deze vlucht in willekeurig volgorde: Bierma voor al uw bestrating, Harlinger Timmerbedrijf 06-57427688, Nauta’s Schildersbedrijf, Harlingen Boeit.nl, Café Tuinzicht in de Nieuwstraat, Visser Containers en Recycling, Harlinger Courant/Flevodruk, Grafisch Centrum Harlingen, Copini brillen en Contactlenzen, Dienstverlening Harlingen Vormer 36, Hotel Zeezicht Vlieland, De Smulpot, het lekkerste winkeltje van Harlingen, Slagerij Marten van de Zee op de Spekmarkt, Frits Werther Scheepsreparatie Harlingen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda