Voetbal

Ruim verlies Harlingen in lauwe derby

Door Jeroen Pietersma
De bekende derby tussen Franeker en Harlingen moest weer gespeeld worden. De fc Harlingen kwam zelfs met een bus naar Franeker met spelers en supporters. Er waren dan ook aardig wat Harlingers, maar ook een groot deel dook meteen in de kantine waar je een pracht zicht had op het oude hoofdveld en de televisie stond aan.

Gelukkig was de wedstrijd op gewoon gras en er was meteen vuurwerk achter het doel. Nou ja vuurwerk, dur knalden wat voetzoekers en ur stonden twee man met een cornervlag te zwaaien. Het programmablad was ook fout want daar speelde Franeker niet tegen Harlingen maar tegen Drachten, klein foutje of binne ze ons nou al vergeten dochten we even.

Het werd een wedstrijd om de kat zien viool, Harlingen was veilig en Franeker had een periodetitel, en dat was te zien ook. Zeker bij Harlingen, niet dat ze slecht speelden maar het verdedigen was niet al te best. Al na 3 minuten kwam er een voorzet van rechts en kon Marco de Groot geheel vrij inkoppen, 1-0. Harlingen wilde wel aanvallen maar deed dat zonder overtuiging. Een schot van Sjouke Bootsma maar hij raakte de bal verkeerd, weg kansje. Een schot van Niels Outhuyse raakte een arm van een tegenstandeer, de scheids zag het niet of vond het niet zwaar genoeg. En toen Franeker weer, een voorzet van rechts en de Harlingens stonden weer te tukken en Sander Hoekstra kon 2-0 maken.

Inmiddels had Kuyt gescoord voor Feyenoord en was de stemming in de kantine top. Voor de rust maakte Edwin Hiemstra er nog even 3-0 van. Feyenoord kwam op 2-0 en Franeker en Feyenoord supporter Dennie Reitsma kon vrolijk met de Harlingers door de kantine dansen en springen, gezellie.

Ook in de tweede helft was Franeker beter en in 52e minuut was er een intikkertje voor Sander Hoekstra, 4-0. Het was wel iets geflatteerd maar Harlingen liet dan ook heel weinig zien. Het begon te regenen en veel mensen gingen naar binnen, alleen Klaas v.d. Hoek en Berend Visser bleven staan, echte bikkels. Een van richting veranderd schot van Marco de Groot vloog er ook nog een keer in en dat was 5-0.
Het leek er nog op dat we de eer gingen redden maar de penalty werd door Arjan Outhuyse op de paal geknald. Het bleef 5-0, een iets te ruime overwinning. En toch alle complimenten voor fc Harlingen, de laatste weken hebben ze er voor gezorgd dat ze in de derde klasse blijven en dat is knap gezien de start. Het feest kon beginnen in de kantine met de band Op Sien Plaats, uit Harlingen natuurlijk, en er was reden voor een feestje want - nogmaals - Harlingen blijft derdeklasser, Franeker speelt nacompetitie en Feyenoord is kampioen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda