Sport

Reitze van der Veen wint zinderend duel met Heimen Kieft bij Bou

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Nog nooit eerder in de lange geschiedenis van de interne competitie van Boulegoed was er een duel nodig om te bepalen wie het kampioenschap op zijn naam mocht schrijven. Afgelopen vrijdag waren er nog drie kandidaten over om dit toernooi op hun naam te schrijven, te weten Klaas de Jong, Heimen Kieft en Reitze van der Veen. Maar geen van de drie heren kon een beslissing forceren.

En zo kwam het dat Klaas uitkwam op 40.1 en Heimen en Reitze op 40.2 en een duel was het resultaat. Dit duel werd afgelopen dinsdag gespeeld en was de moeite meer dan waard. Heimen begon met een 1-0 voorsprong, hierna een mooie biberon van Reitze waarna Heimen zijn eigen boule wegschoot en Reitze op een 3-1 voorsprong zette. Heimen plaatste slecht, 5-1 toen werd het 5-3 en met een mooi geplaatste boule 5-4. Toen liept Reitze uit naar 8-4 en volgden er schitterende worpen van Heimen en kwam hij terug tot 7-8 maar toen de lampen aangingen was Reitze weer aan de beurt en hij kwam 12-7 voor te staan en plaatste een mooie biberon. Een even mooi schot van Heimen en de stand was 12-9, toen een mooie boule van Heimen en een slecht schot van Reitze en het was 12-11 en Reitze wankelde maar pepte zich zelf op. Heimen plaatste een mooie boule maar Reitze krulde er een bal omheen en lag op uit, toen schoot Heimen een mooie blijver maar kwam Reitze met een nog mooier geplaatste boule en de overwinning met bijbehorende titel is dan ook dik verdiend evenals de tweede plaats voor Heimen.

De interne competitie wordt gespeeld over acht wedstrijddagen met maximaal twee maal dezelfde maat. Dit seizoen werd deelgenomen door 33 leden van Boulegoed en kende 12 verschillende winnaars over de 8 wedstrijddagen en geeft dus aan dat iedereen de dagprijs kan winnen. De winnaar van de interne competitie ontvangt de wisselbokaal en een zilveren geboortelepel geschonken door voormalig Juwelier Simon Kramer.

De beste 10 van de interne competitie
Reitze v.d. Veen 40.2
Heimen Kieft 40.2
Klaas de Jong 40.1
Goos de Graaf 35
Gerrit Hiemstra 35
6. Duco Broersma 31.1
7. Annemarie Rietman 30.1
8. Kees Stam 27.1
9. Jan Wolf 25.1
10. Claude Llamas 25
10. Klaas Tichelaar 25

|Doorsturen

Buienradar



Agenda