Voetbal

Prognose Udiros 1 ? fc Harlingen 1

Door Jeroen Pietersma
De prognose van deze week wordt gedaan door Jelle Talhout. Jelle is 45 jaar geleden geboren in Franeker en is op zijn 7de jaar gaan voetballen bij sc Franeker. In zijn jeugd voetbalde hij altijd in de spits, maar in de loop der jaren is hij afgezakt naar het middenveld en soms zelfs achterste man.

Na sc Franeker volgde een kort uitstapje naar FVC om daarna weer terug te keren naar sc Frankeker. Nu, na een aantal jaren Robur, is hij nog steeds actief binnen de fc Harlingen. Bij Robur was hij al aantal jaren jeugdtrainer van verschillende teams en nu is hij leider van fc Harlingen 2. Met dit team bereikte hij vorig de nacompetitie en lukte het bijna om via deze weg te promoveren naar de reserve eerste klasse. Voor dit jaar verwacht hij toch ook weer een klassering bij de eerste vier en wie weet, als alles wat mee zit, misschien wel een kampioenschap met dit team.
Over de fusie van beide clubs vertelt hij dat dit toch een complex gebeuren blijkt te zijn. Twee verenigingen met een eigen identiteit die je moet samensmelten tot een nieuwe vereniging met een eigen gezicht. Ga er maar aan staan! Wat hem betreft is het eerste jaar prima verlopen. Er wordt voor en achter de schermen door veel vrijwilligers hard gewerkt. Jelle vertelt: “Natuurlijk gaat er ook wel eens wat mis. Maar geloof me, dat gebeurt zelfs bij verenigingen die al 100 jaar bestaan, daar is ook niet alles tot in de puntjes geregeld. Geef het de tijd en als iedereen zijn steentje bijdraagt bouwen we gezamenlijk aan een stevige zondagvereniging met een mooie toekomst.”
Voor de wedstrijd van zondag verwacht hij een doelpuntrijk duel. “Harlingen werd afgelopen zondag op karakter verslagen door Geel Wit. Als geboren Franeker klinkt dat raar in de oren. Harlingen verslagen op ‘karakter’? Er zal meer strijd moeten worden geleverd, wil je de punten pakken in deze klasse. Uitganspunt is inzet en bokje voor elkaar staan, doe je dat als ploeg, dan komen vanzelf de extra kwaliteiten van bepaalde spelers naar boven. Zondag gaat fc Harlingen daarmee beginnen en nemen ze drie punten mee terug naar Harlingen”! Aldus Jelle Talhout.

St Annaparochie-Akkrum 1
Geel Wit-SC Franeker 3
Zwaagwesteinde-Leovardia 1
Nicator-Drachten 3
FFS-Friesland 2
Udiros-fc Harlingen 2

|Doorsturen

Buienradar



Agenda