Voetbal

Prognose Hessel Zuiderhof: Fc Harlingen naar Oosterlittens

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na een week rust gaat het eerste team van fc Harlingen het aanstaande zondag opnemen tegen Oosterlittens. Deze week is keeper Hessel Zuiderhof aan de beurt om zijn prognose bekend te maken.

Hessel Zuiderhof, 38 jaar geleden geboren. Hij verdedigt het doel van Harlingen al jaren. Als kleine jongen was hij al veel te vinden op de grasvelden. Bij Zeerobben is Hessel ooit begonnen als klein F-je. Rond zijn 18e jaar maakte hij de overstap naar Harlingen. Daar begon hij in de A-junioren en hij is altijd keeper geeest; voetballen vond hij toch minder leuk dan keepen.
In het vierde elftal van Harlingen heeft Hessel jaren het doel verdedigd en op latere leeftijd heeft hij ook nog de overstap weten te maken naar het eerste elftal van Harlingen. Hier heeft hij een aantal jaren mooi keepwerk laten zien. Tegenwoordig keept Hessel in het tweede elftal bij fc Harlingen. Tevens verzorgt hij de keeperstrainingen. Dit doet hij met heel veel plezier. Eén keer in de week geeft hij keeperstraining aan de keepers van C1 en C2. Deze jongens leert hij de fijne kneepjes van het keepersvak. En met resultaat!

Prognose Hessel Zuiderhof
Oosterlittens 1 - fc Harlingen 1 2
Leovardia 1 - vc Trynwalden 1 1
DTD 1 - Zwaagwesteinde 1 1
Lemmer 1 - Nicator 1        2
FFS 1 - Geel Wit 1 2
SC Friesland 1 - Oerterp 1 1
Drachten 1 - Harkema Opeinde 1          1

Hessel: “Ik denk dat Harlingen misschien wel eens een moeilijke middag gaat krijgen in Oosterlittens. Vorige week heeft Oosterlittens verloren tegen vc Trynwâlden dus kansen zijn er zeker voor Harlingen. Maar ze zullen er vast alles aan doen om punten te pakken tegen Harlingen. Tóch denk ik dat we met een kleine overwinning uit Oosterlittens terug zullen komen. Leovardia is net als het eerste van fc Harlingen vorig weekend vrij geweest dus ik verwacht zeker dat Leovardia gaat winnen van Trynwalden. DTD gaat weinig moeite hebben met Zwaagwesteinde aangezien ze vorig weekend ook gewonnen hebben. Van Nicator verwacht ik dat ze  er voor gaan zorgen dat Lemmer weer eens tegen een nederlaag aan gaat lopen. Dan gaat de competitie bovenin misschien wat spannender  worden. FFS red het niet tegen Geel Wit en Drachten gaat de thuiswedstrijd tegen Harkema Opeinde winnen. Als laatste de wedstrijd van Friesland. Ik verwacht dat Friesland dat net gaat winnen. Ze moeten wel, omdat ze vorig weekend punten hebben laten liggen tegen DTD.”

|Doorsturen

Buienradar



Agenda