Sport

Openingstoernooi 2015 TV Ready zonnig en sfeervol

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Een stralende voorjaarszon scheen afgelopen zondag over het Cleem Heeger park waar zowel de jeugd als de senior tennissers van TV Ready het openingstoernooi speelden.

Voor de jeugdleden was het zelfs driedubbel feest want zondag werd ook het gloednieuwe jeugdhonk feestelijk geopend en het ontvangen bedrag van de Poiesz jeugdsponsoractie onthuld. Op de cheque stond voor de TV Ready het recordbedrag van maar liefst 873 euro.

De afgelopen weken is er door een groep enthousiaste en creatieve vrijwilligers hard gewerkt om de voormalige bestuurskamer om te toveren tot een heus jeugdhonk. Er ging geen dag voorbij of je zag Ronald met een boormachine rondlopen en de dames Lien, Hellen en Janita met potten verf en kwasten. Het resultaat mag er zijn.

Tennisvereniging Ready is een vrolijk jeugdhonk rijker, geverfd in frisse kleurtjes, met comfortabele zitzakken, een televisie, Playstation en voetbaltafel, vaak geschonken door weer andere leden. Na deze feestelijkheden mochten de kinderen onder de bezielende leiding van clubtrainer Fenno Leeuwerke hun tennistoernooi spelen.

Tegelijkertijd werd er buiten door de senioren getennist. Soms fanatiek en vol passie, altijd sportief en met de nodige humor. De dames en heren speelden in wisselende samenstellingen dubbel-partijen met elkaar. Toen alle stofwolken waren opgetrokken, of eigenlijk weggeblazen door de harde wind, bleek Harrit Kingma de overall-winnaar.

Harrit mocht als eerste de speciaal ontworpen prachtige tennisballen-wisselketting met oorkonde om zijn nek hangen. Alleen voor de foto natuurlijk, daarna ging het kunstwerk onmiddellijk weer de kluis in. Het kostbare sieraad komt er pas weer uit bij het volgende toernooi, 14 mei, Hemelvaarttoernooi, met hopelijk evenveel zon, wat minder wind, en nóg meer dan dit recordaantal (62) deelnemers. Voor meer foto’s kijk op www.tvready.nl

|Doorsturen

Buienradar



Agenda