Sport

Open Harlinger Halkampioenschappen Tennis

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Het was Zinderende Zondag, ofwel de laatste dag van de Open Harlinger Halkampioenschappen tennis. De ballonhal van Tennisvereniging Ready stond letterlijk en figuurlijk bol van spanning. Buiten probeerden heftige regenbuien de spreeuwenpoep van het dak te spoelen, binnen werden op alle onderdelen de finales gespeeld.

Daaronder de tweekamp tussen het jeugdig toptalent Willie Nijborg en onze eigen topper Saskia Zuiderhof, waarover u eerder in deze krant kon lezen. Willie won en dat was eigenlijk geen verrassing. Vanwege de grote publieke belangstelling moesten er zelfs stoelen worden bijgeplaatst voor deze wedstrijd. Maar ook voor de ander finales bleven de mensen zitten. Bijvoorbeeld voor de herendubbel tussen Alex en Johan Grendel en Peter Hamstra met Dirk-Jan Polman. Het zag er in de eerste set absoluut niet naar uit dat vader en zoon Grendel het gingen redden. De tweede set wisten ze echter wel te winnen en daarna meteen ook de super tie-break. Eerder die dag had Alex ook al de eerste prijs in de herenenkel op zijn naam geschreven door te winnen van Jilke Alkema.

De finale damesdubbel ging, net als vorig jaar, tussen de zusjes Wachter en Dinie Hamstra met Joke Schipper. Ook dit jaar waren Marjolein en Marlies net even sterker dan hun tegenstanders. De gemengd dubbel finale tenslotte, ging tussen de strijdbare Saskia Zuiderhof met Erik Hofman en Joke Schipper met Jan Edwin Geertsma. Saskia en Erik wisten overtuigend de beker in de wacht te slepen.

Daarmee kwam een eind aan de 31ste editie van de Open Harlinger Halkampioenschappen 2015, die perfect waren georganiseerd door toernooidirecteur Ronald Vonk en zijn staf. Een speciaal woord van dank aan het barpersoneel, dat zich het vuur uit de sloffen heeft gelopen om alle deelnemers en toeschouwers te voorzien van het verse fruit van Smeding en de heerlijke nootjes van de Noterij, naast alle andere hapjes en drankjes.
Tot ziens op het Tobbedanstoernooi!
(Alle uitslagen nog eens nalezen kan op www.toernooi.nl, daar zoeken op ‘Harlingen’.)

|Doorsturen

Buienradar



Agenda