Sport

Ook tweede plaats in Leeuwarder Bikkelsurvival

Door Jeroen Pietersma
LEEUWARDEN - Net als in de survivalrun van Bakkeveen twee weken geleden, legde Teatse Tichelaar ook in Leeuwarden beslag op de tweede plaats in de 50+ klasse. Bovendien werd hij 25e overall (van de bijna tweehonderd deelnemers) en derde overall bij de 40+.

In Leeuwarden kwamen in twee dagen meer dan 1500 deelnemers aan de start in verschillende categorieën. Van de kruimeltjesrun (de allerkleinsten) op zaterdag in de stromende regen en recreatieve lopers tot de toppers in de KSR (korte afstand 8 km) en MSR (middenafstand 11 km) op de zondag. Teatse Tichelaar is al jaren deelnemer in de KSR (voorheen BSC). Vorig jaar pakte hij hier nog een eerste plaats bij de 50+. Hij wist bij voorbaat al dat dat deze keer bijna onmogelijk was. Nieuwe concurrent is Douwe Rijpstra uit Oenkerk die geen problemen heeft met een tijd onder de 40 min op 10 km hardlopen.

Teatse zat in de tweede startgroep en was goed weg. Het parkoers was ongeveer 8 km lang met een 25-tal hindernissen met daarbij natuurlijk de 11-stedencombi. Ook aan het eind nog twee grote combinatiehindernissen en moest ook weer de 60 meter lange duiker onder de snelweg door genomen worden. Als je je hoofd wat scheef houdt, kun je er gehurkt net onderdoor lopen zonder met je hoofd onder water te komen. Niets voor mensen met claustrofobie.

Had Teatse in Bakkeveen nog last van een pijnlijke kuitspier, nu kon hij voluit lopen. Vorige week liep hij nog als test een 11 km wedstrijd op de weg in St. Annaparochie en daar bleek al dat de kuit geen belemmering meer vormde. Het ontbrak hem alleen nog aan pure loopsnelheid, en dus was het hard werken om het tempo hoog te houden. De hindernissen vormden geen probleem en finishte hij in 1 uur 7 min 26 sec. Zoon Tiemen Tichelaar was ook actief op deze afstand, maar die had een behoorlijke trainingsachterstand. Hij finishte in 1.39.57.

Bij de recreanten 11 km waren nog twee Harlingers actief: Robert Visser en Reinier van der Stap. Ze hadden liever de korte afstand gelopen maar die inschrijving zat al vroeg vol. Dus toen maar voor deze afstand gekozen. Dat was wellicht niet een echt handige optie want de heren kregen een zwaar parkoers voor de kiezen met nog een paar extra grote combinatiehindernissen. De controle band houden tot aan de finish was wat teveel gevraagd maar ze bereikten toch de finish, wat op zich al een prestatie is. Tijd 3 uur 14.02. Toch een prima prestatie vooral omdat ze niet specifiek hiervoor hadden getraind.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda