Sport

Onvoorspelbare ontwikkelingen in de Copini 60+ veldcompetitie

Door Jeroen Pietersma
Ruime overwinningen worden afgewisseld met dikke nederlagen, waardoor de stand bovenin het klassement met de week verandert.

De partij tussen Piet Kuiken, Teake Koster en Jan van der Heide tegen Douwe Broersma, Jan Kwast en Henk Bleeker werd niet een strijd van op papier twee gelijkwaardige parturen. Partuur Kuiken nam door enkele cruciale opslagfouten op twee maal een stand van 6-6 een spel voorsprong. Toch lukte het partuur Broersma om tot 2 eersten gelijk terug te komen. Henk Bleeker haalde echter niet zijn niveau van de laatste weken en Jan Kwast had last van een blessure. Buiten die ene formidabele bovenslag van Douwe waren de kaatsen te klein en werden probleemloos door Jan van der Heide voorbij geslagen.
Teake Koster liet met knap uitslagwerk zien waarom hij afgelopen weekend in Sint Nicolaasga de eerste prijs KNKB 50+ had gewonnen en Piet Kuiken kaatste bekeken en uitgerust na 3 weken vakantie naar een verdiende 5-2 + 6-2 overwinning.

De partij tussen Gerrit Bijdeweg, Rick Vlieger en Wiebe van Dijk tegen Ysie Brandsma, Geert Voogd en later Hobbe Kooistra leek eerst spannend te worden. Ysie c.s. nam al snel een eerst voorsprong en dat deed Geert Voogd enorm goed. Helaas voor hen kwam Gerrit Bijdeweg c.s. al snel weer langszij en ze liepen zelfs uit naar 3 om 1. Een prachtig retourslag van Hobbe Kooistra leek wat spanning te brengen maar toch pakte Bijdeweg en c.s. weer het eerst 4 om 1. En als dan Wiebe van Dijk een eerst aan zitballen plaatst dan mag je je als perk toch wel even achter de oren krabben. Bijdeweg was duidelijk de leider van het partuur en dat deed ook Rick Vlieger naar grote hoogten reiken. Hij sloeg zelfs een bal in de nog niet afgebroken tribune. Ut wudde een 5 om 1 en 6-0 overwinning voor partuur van van Diek die nou meteen koploper is. Geert Voogd meldde na afloop dat hij voorlopig een paar weken in een trainingskamp gaat in Oranjewoud.

Piet Stellingwerf, Klaas Kloosterman en Tommie Zuiderhof moesten tegen Gerrit de Vries en de broerkes Albert en Wiebe Dijkstra. Eerst nog even een foutje rechtzetten: vorige week stond in het verslag dat Piet Stellingwerf oud kroegbaas was op Vlieland maar iedere Harlingen weet wel dat hij café Lieman op Terschelling onder zijn hoede had. Nou Piet begon weer poer best op te slaan sien ballen vlogen weer as kenonkoegels. En normaal weten de heren Dijkstra en de Vries daar wel raad mee maar het liep niet lekker, zeker niet in het perk. Met wat mazzel kregen de mannen van partuur de Vries nog een eerst maar daar bleef het bij. Een trotse Tommie Zuiderhof zei na afloop: “Een mooie overwinning op mien familie niet seun.” En daar had-ie geliek an.

Klassement na 6 speelronden

No. Deelnemers Eersten Voor Tegen

1. Wiebe van Dijk 36 23

2. Klaas Kloosterman 31 22

3. Piet Stellingwerf 30 24

4. Wiebe Dijkstra 30 26

5. Rick Vlieger 30 27

6. Gerrit de Vries 30 27

7. Albert Dijkstra 29 25

8. Teake Koster 29 29

9. Douwe Broersma 28 25

10. Thom Zuiderhof 27 20

11. Henk Bleeker 25 18

12. Frans Alberda 24 13

13. Jan van der Heide 24 23

14. Jan Kwast 24 33

15. Ysbrand Brandsma 23 23

16. Piet Kuiken 19 12

17. Gerard Voogd 11 21

18. Gerrit Bijdeweg 10 7

19. Hobbe Kooistra 1  6

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda