Voetbal

Ongeslagen koploper op bezoek bij runner-up Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het belooft in menig opzicht een warm weekendje te worden. Qua temperatuur mogen we volgens de berichten zeker niet klagen op de eerste dag van november. Maar wat te denken van de wedstrijd op het Oostersportpark van aanstaande zaterdag tussen de nummers ??n en vier.

En bovendien speelt DKO (dertig kilometer oostwaarts) ook een leuke pot tussen de nummers twee en drie op de ranglijst, te weten Leeuwarder Zwaluwen en het verrassende Be Quick Dokkum. En het gaat natuurlijk ook nog ergens om, namelijk de eerste periodetitel in de tweede klasse I. Hoewel Zeerobben om deze prijs niet meer kan spelen, geldt dit wel voor de andere drie ploegen. Bij winst van Zeerobben kan de winnaar in Leeuwarden spekkoper worden.

Deze spannende wedstrijden doen ons aan het slot van de vorige competitie herinneren. Immers in de laatste competitie wedstrijd waren nog twee nacompetitieplaatsen te verdelen. Toen gingen Blauw Wit en CVVO met de buit ervandoor en stonden L’w Zwaluwen en Zeerobben met lege handen. Blauw Wit ’34 won in de laatste thuiswedstrijd verdiend met 1-2 van de equipe van Inne Schotanus en Wiebe Attema, maar kon daarna geen promotie afdwingen.

Zeerobben heeft ten opzichte van vorig jaar wel iets recht te zetten. Alhoewel de blauw-witten tot nu toe alles hebben gewonnen, zal Zeerobben zeker niet kansloos zijn. In vergelijking met afgelopen seizoen heeft Zeerobben nu al meer punten behaald in zeven wedstrijden dan toen in dertien. En je mag stellen dat Zeerobben in de breedte aan kwaliteit heeft gewonnen. Om de competitie spannend te houden, zou winst voor de thuisclub in alle opzichten welkom zijn. Het verlengen van de samenwerking tussen Zeerobben en trainer Schotanus geeft duidelijk de doelstelling van de ambitieuze vereniging van Groen en Wit aan. Spelen om de prijzen en misschien nog wel meer. Voorlopig moeten we eerst maar eens revanche nemen op de 1-2 nederlaag van mei 2014. Daarna zien we wel verder. Het vertrouwen van het bestuur in de trainer wordt door de spelers en gehele Zeerobben aanhang gedeeld. We verwachten een wedstrijd met strijd en passie om de belangrijke punten, met de grote vraag: wie wordt periodekampioen? Zeerobben hoopt een grote schare supporters van beide verenigingen te mogen begroeten op zaterdag 1 november om 14.45 uur op het Oostersportpark te Harlingen.

Programma zaterdag 1 november tweede klasse I

Heerenveense Boys-Wâlde De

Fean ‘58 ‘t-CVVO

Kollum-Hardegarijp

Leeuwarder Zwaluwen-Be Quick Dokkum

Oeverzwaluwen-VVI

Rijperkerk-Veenwouden

SC Zeerobben-Blauw Wit ‘34

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda