Sport

Ondanks blessure en toch een tweede plek

Door Jeroen Pietersma
BAKKEVEEN - Was de survivalwedstrijd in Bakkeveen vorig jaar nog een pilot, dit jaar had het naast alle recreatieve afstanden ook een echte KSR (korte survivalrun) wedstrijd op het programma. Een run over 8,5 kilometer met 35 hindernissen. Bakkeveen maakt deel uit van de Nederlandse competitie over zeventien wedstrijden. Daarvan tellen de beste acht mee voor het eindklassement.

Voor survivalatleeet Teatse Tichelaar was dit de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Dat seizoen begon al vorige week met de wedstrijd in Gennep, maar deze liet hij schieten in verband met de grote afstand. Teatse is redelijk blessure ongevoelig maar de laatste tijd heeft hij toch wat ongemakken. Al enige tijd is een golfelleboog een irritante blessure die het klimmen er niet makkelijk op maakt. Bovendien kreeg hij een week voor Bakkeveen last van een zere rechterkuit. De fysio aan de Rozengracht werd bezocht en daar kreeg hij, na een dry needling behandeling, te horen dat er wel gestart mocht worden, maar met de rem erop. 

Dus werd er behoudend gestart zaterdag. Dat is wel lastig als je in de eerste startgroep zit en graag mee wil doen in de competitie. Maar Teatse hield zich rustig. Hij hield een looptempo aan dat niet teveel problemen opleverde voor de kuit en met het klimmen ging het verder prima. Hier en daar werd nog wat getreuzeld onderweg en na 1 uur 8 min 11 sec bereikte hij de finish. Toen de uitslagen bekend werden bleek Teatse toch nog tweede te zijn geworden bij de 50+ en derde overall bij de veteranen (32e overall van de 150 deelnemers). Dat was wel een heel verassend resultaat en toch nog een positief begin van dit seizoen. De volgende wedstrijd is de Bikkelrun in Leeuwarden op 1 oktober.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda