Sport

Okke Hel tijdens Harlinger kampioenschap 2016

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag was het dan zover, voor de meeste sloepen van Okke Hel, de eerste wedstrijd van het jaar. Alleen de Okke was een week eerder al naar Vechten op de Vecht geweest en had daar al laten zien dat er potentie in de sloep zat, ze werden daar keurig vijfde in het algemeen klassement. Maar op het thuiswater waren er binnen de vereniging meer sloepen gebrand om een goede prestatie neer te zetten.

De jeugd is de laatste maanden al bezig om zich voor te bereiden op de HT welke op 6 mei op het programma staat. En dit was voor hun de eerste indicatie hoe ze ervoor zouden staan. De beide sloepen Danser en Tobbe starten als eerste om twaalf uur. Na tien kilometer was er nog geen duidelijkheid over wie er zou winnen maar toen beide sloepen de haven uitdraaiden op weg naar de keerton in de Boontjes kwam er toch een duidelijke aftekening. Hier kon je zien dat de jongens over iets meer kracht beschikten. Na vijftien kilometer roeien kwamen de mannen in de Tobbe als eerste over de eindstreep. De dames in de Danser volgden niet veel later. 

Nadat de jeugd gestart was volgde de rest van het veld. Hier ontstonden mooie gevechten op het water. De sloepen van Okke Hel wilden eigenlijk niet van elkaar verliezen. Vooral tussen de Okke en Snurk was dit te merken maar wel op een uiterst sportieve manier. De Snurk moet op deze afstand eigenlijk tien minuten sneller zijn dan de Okke en dit was na de streep niet duidelijk was het nu wel of niet gelukt. De een dacht van wel en de ander van niet en onder het genot van een drankje werden er allerlei scenario’s doorgenomen.
De Kromme Dick roeide vandaag ook hun eerste wedstrijd en nadat er in deze sloep wat nieuwe roeiers zijn gekomen hebben ze een prachtige wedstrijd geroeid. Hetzelfde geldt voor de Sterke Sietse, hier moest zelfs de meest actieve sloeproeier van Nederland Maarten ingevlogen worden en werd ook Peer weer van stal gehaald. Maar zelfs met deze aanpassingen hebben ze prima geroeid. Nadat alle roeiers hadden kunnen genieten van de roeiersmaaltijd wat weer perfect verzorgd was door de organisatie van het HKS werd er begonnen met de prijsuitreiking.
Als eerste de jeugd als eerste was hier geëindigd de Tobbe en als tweede de Danser. Daarna volgden de uitslagen bij de dames. Hierin zijn de meiden van de Danser negende geworden wat gezien hun leeftijd een superprestatie is. Wat aantoont dat Okke Hel de juiste weg is ingeslagen de jeugd heeft de toekomst en ze komen eraan.
Dan de heren, in hun eigen klasse werden de Snurk en de Okke beide eerste dus nog geen duidelijkheid wie het onderlinge gevecht gewonnen had. Dan maar wachten op de einduitslag en daar kwam de derde plaats algemeen de Snurk en tweede plaats algemeen Okke. De Snurk blijkt naar allerlei berekeningen ongeveer tien seconde tekort te komen om de Okke te verslaan. Maar dit toont wel aan dat Okke Hel weer mee gaat doen voor de prijzen en dat het een supermooi seizoen kan gaan worden.

Uitslagen
Heren:
1e Gouteyck, 2e Okke, 3e Snurk, 12e Onversaagd, 16e Kromme Dick, 19e Sterke Sietse.
Dames:
1e Benwyvis, 5e Onvervaard, 7e Rode Draak, 9e Danser, 13e Najade, 18e Vuurzee.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda