Sport

Okke Hel op dreef

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Afgelopen zaterdag werd het Harlinger kampioenschap sloeproeien gehouden. Voor roeivereniging Okke Hel betekende dit de eerste wedstrijd van het seizoen.

De dag begon voor twee van de Okke Hel-sloepen vroeg. Beide jeugdboten roeiden die dag hun eerste wedstrijd. Na een periode van trainen moesten de jongens en meiden nu vol aan de bak. Alle roeiers van Okke Hel ontvingen jassen en T-shirts van de sponsors Steemar en Jelle Kuperus die beide boten sponsoren. Ook alle andere sponsoren van de jeugd waren aanwezig om gezamenlijk op de foto te komen. Na deze fotoshoot was het klaarmaken voor de start. “De jeugd was naar eigen zeggen niet nerveus, maar we bespeurde toch wel wat trekjes die we normaal niet zien”, liet bestuurslid Marcel Touwslager met een glimlach weten.

Beide sloepen startten tegelijk en er ontwikkelde zich gelijk een mooi ‘gevecht’ onder aanmoediging van ouders, opa’s, oma’s, vrienden, sponsors. De weersomstandigheden waren niet erg gunstig. Het was koud en er stond een zuidwesten wind kracht 7bft met uitschieters naar 9bft. “Voor de wind ging dat natuurlijk heerlijk, maar daarna moest er tegen de wind in terug geroeid worden naar de finish”, aldus Touwslager. “Hier hebben beide sloepen laten zien dat ze uit het juiste roeiershout zijn gesneden. Ze hebben gevochten als leeuwen om bij de finish te komen en als je ziet hoeveel moeite de volwassenen hebben gehad is hun prestatie allen nog maar groter.”

Uiteindelijk kwam de Danser als eerste over de streep gevolgd door de Tobbe. Toen was het afwachten op de prijsuitreiking, wat dit allemaal zou opleveren. Tijdens het wachten kon men nog genieten van een heerlijke roeiersmaaltijd die door de organisatie werd aangeboden.
Eindelijk was de prijsuitreiking een feit. Op de eerste plaats eindigde de Danser met stuurvrouw Hellen en de roeiers Mirte, Hannah, Sarrah, Fleur T, Lisa en Felker. Op de tweede plaats eindigde De Tobbe met stuurman Simon, Fleur, Katja, Hanneke, Mariëlle, Monica en Jakko.
“Wat een feest, de eerste wedstrijd en gelijk in de prijzen, waar gaat dit eindigen”, vroeg Marcel zich af. “Wij als Okke Hel zijn super trots op deze beide ploegen en hopen dat ze nog jaren blijven roeien.” Tevens sprak Touwslager zijn dank uit aan alle sponsors Travel Club, Intertoys, Max, Steemar, Wiltjer en Offenga en Jelle Kuperus. En ook de organisatie noemde hij top.

De andere sloepen van Okke Hel hebben tijdens deze wedstrijd wisselend gepresteerd. De roeiers van de nummer 1 van vorig jaar, roeien dit jaar in de Vic en laten zien dat het een echt topteam is. Met drie minuten verschil roeiden deze mannen de snelste tijd van de dag en ze roeiden naar een keurige derde plek. Iedereen is er van overtuigd dat dit nog een mooi jaar belooft te worden voor dit team. De Kromme Dick, Sterke Sietze en Snurk hebben nog wat te huiswerk te doen, maar de verwachting is dat zij er bij de volgende wedstrijden ongetwijfeld zullen staan. Meer over Okke Hel op www.okkehel.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda