Sport

Nynke Agema wint eerste ledenpartij Eendracht

Door Jeroen Pietersma
De eerste ledenpartij (ook voor niet-leden) trof het bijzonder met het weer. Het was zonnig en niet koud op het prachtige kaatsveld van Eendracht. Iedereen kon drie keer kaatsen met drie verschillende lijsten en de parturen bleken allemaal aan elkaar gewaagd, zodat het een mooie strijd werd.

Na twee partijen waren er nog vier kandidaten voor de hoofdprijs. Arjen Staphorsius en Gerrit bij de Weg moesten ook nog tegen elkaar in de laatste partij en datzelfde was het geval bij Nynke Agema en Samantha Visser. De beide winnaars zouden dus op 21 punten komen en dan tellen de tegeneersten. 

Gerrit won zijn partij met Peter Kwast van Arjen (5-3) en Nynke won haar partij (met Simon Nijkamp en Simon de Groot) tegen Samantha met maar liefst 5-0. Dit bleek doorslaggevend, zodat Nynke eerste werd (7 tegeneersten) en Gerrit tweede (10 tegeneersten).
De strijd om de derde plaats ging tussen Pollie Kwast en Simon de Groot. Allebei haalden ze 18 punten, na twee keer winst en een keer verlies met 5-4 (ze waren toen bij elkaar). Simon won de laatste wedstrijd, samen met Nynke met 5-0 en dat gaf ook hier de doorslag. Simon dus de derde prijs (9 tegeneersten) en Pollie viel net buiten de prijzen (11 tegeneersten).

|Doorsturen

Buienradar



Agenda