Sport

Negen medailles op toestelfinales in Vries voor V&K- Stenen Man

Door Jeroen Pietersma
VRIES - Afgelopen weekend waren op zaterdag in Vries de toestelfinales van de drie noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Om je te kwalificeren voor deze wedstrijden moet je aan het begin van het wedstrijdseizoen een goede score neerzetten. De zeven hoogste scores van de drie provincies komen in aanmerking voor deelname aan de toestelfinales. Het was een succesvolle dag voor de turndames, want er werden behoorlijk wat prijzen in de wacht gesleept.

Om half negen begon de eerste wedstrijd met Senna de With (pupil 2 N2) en Chantal Hietkamp (jeugd 1 N3). Senna behaalde in deze wedstrijd brons op zowel brug als balk. op het derde toestel vloer eindigde ze op de vijfde plek. Chantal deed mee op alle vier toestellen. Zij verdiende met sprong en brug een bronzen plak. Voor haar oefening op de balk kreeg ze zelfs het zilver omgehangen. Met de vloeroefening eindigde ze op een mooie vierde plaats.

In de tweede wedstrijd kwamen Emma Petersen en Puck Pitou Sietsema aan bod. Emma deed mee voor de toestellen sprong, brug en balk. Ze kreeg voor haar sprong een bronzen medaille en voor de mooie brugoefening zilver. Op balk een vierder plaats. Puck deed mee op het toestel balk. Ze deed een mooie oefening en eindigde daarmee op de zesde plek. In wedstrijd 3 kwam mocht Berber een brug- een balk- en een vloeroefening laten zien. De vloeroefening ging erg goed en daarmee verdiende ze een gouden medaille. Balk en brug respectievelijk zesde en vijfde plek. Na deze wedstrijd was alleen Esther de Jong nog over die in de laatste wedstrijd van afgelopen zaterdag mocht laten zien wat ze kan op vloer en sprong. Op sprong een verdiende zilveren plak en vloer een vijfde plaats was het resultaat.

Clubdag Waddenhal Harlingen?Aanstaande zaterdag vanaf 14.00 uur vult de Waddenhal zich met kleur. Dan vindt de clubdag van V&K-Stenen Man plaats. Het thema is ‘Rio’. Een kleurrijk thema, maar tevens de plaats waar in de zomer de olympische spelen plaatsvinden. Een echte clubdag is al even geleden en dat gaf de aanzet tot het organiseren van een feestje voor alle leden, familie, vrienden en belangstellenden. Na een show van een kleine anderhalf uur, waarin alle onderdelen van de club aan bod komen is er een open beweegplein. Voor elk wat wils, als je even lekker mee bewegen wil is er wat te beleven. Doe je sportkleding dus aan als je naar de clubdag komt. Om 13.30 gaan de deuren van de zaal open en kan iedereen een plekje zoeken om van de show te genieten. Daarna barst het grote beweegfeest voor iedereen los. Het feest duurt tot ongeveer 17.00 uur. toegang volwassenen 3 euro, kinderen toten met 12 jaar vrij.?

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda