Sport

Mooie dag voor Okke Hel in Zaandam

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag reisde Okke Hel met twee sloepen af naar de Zaanslag, een mooie race van 16.7 kilometer over de Zaan. De Snurk en Sterke Sietze vertrokken om negen uur richting Zaandam. Daar aangekomen gingen de sloepen te water en wachtten we tot we mochten starten. Het is tijdens deze race zo dat ?s morgens de dames roeien en ?s middags de heren. Om 13.45 uur was het dan zover. De Snurk mocht van start, gelijk na de start zat het tempo er bij de mannen goed in.

De ploeg was uit op eerherstel na de wedstrijd in Harlingen en dat was te merken. De eerder gestarte sloepen werden ingehaald en uiteindelijk kwamen ze als tweede over de finish in een tijd van één uur, 33 minuten en 34 seconden. De Sterke Sietze startte later in het veld en heeft deze wedstrijd gestreden wat resulteerde in mooie gevechten. Uiteindelijk kwamen ze over de finish in een tijd van twee uur 11 minuten en negentien seconden.

De sloepen werden op de trailer gezet en in de koekjesfabriek werd in spanning gewacht op de prijsuitreiking. Hier bleek dat de Snurk eerste is geworden in heren 3e klasse en 5e in algemeen klassement en de tweede roeitijd heeft geroeid. De Sterke Sietze werd uiteindelijk 6e in de herenhoofdklasse en 23e algemeen. Al met al een mooie dag in Zaandam.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda