Sport

Mooie afsluiting kaatsseizoen in het Oosterpark

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag 10 september vond de afsluiting van het kaatsseizoen van het Oosterpark plaats. Op het veldje werd om 10.00 uur begonnen aan de afsluitpartij met zestien parturen. ?s Avonds werd deze dag feestelijk afgesloten met muziek en de prijsuitreikingen van de competitie en de afsluitpartij in de Koegelbult.

Het beloofde een mooie dag te worden met 48 kaatsers en kaatsters op de lijst en prachtige weersomstandigheden. Om 10.00 uur ging de eerste vier partijen los op het beroemde veldje bij het Praathuis. Er werden in de eerste omloop al veel spannende partijen gekaatst want bij drie partijen eindigde het in 5-5 6-2. 

Na de eerste omloop gingen de winnaars door in de winnaarsronde en de verliezers kregen een herkansing in de verliezersronde. Ook hier waren veel spannende, maar ook hele leuke partijen te zien. De deelnemers kwamen net als bij de andere partijen die het Oosterpark kaatsen organiseert niet alleen uit Harlingen, maar ook Franeker, Midlum, Pingjum en Arum waren weer sterk vertegenwoordigd.

Na een dag met mooie partijen en geweldig weer konden we om 16.30 uur met de finales beginnen. De finale in de verliezersronde ging tussen partuur 12 Bennie Zeilmaker, Rick Alberda, Erica Kramer en partuur 1 Patrick Sjollema, Jan Rutten, Anneke Haarsma. Partuur 12 trok deze finale aan het langste eind en won met 5-4 6-2.
De finale in de winnaarsronde ging tussen partuur 3 Simon Nijkamp, Samanta Visser, Saskia Heida en partuur 11 Johan Kwast, Nynke Agema, Ilonca de Vries. De zware halve finale die partuur 3 eerder kaatste heeft ze te veel kracht gekost om de finale weer vol aan de bak te gaan. Hierdoor kon partuur 3 niet genoeg weerstand bieden tegen partuur 11. Johan, Nynke en Ilonca wonnen de afsluitpartij dan ook met 5-2 6-6.

Om 20.00 uur verzamelden we zoals elk seizoen in de Koegelbult. Dit jaar werd de muziek verzorgd door Wytze Hempenius die er een gezellige boel van maakte.
Na de prijsuitreiking van de partij vond ook de prijsuitreiking van de woensdagavond competitie plaats. Elke woensdag vanaf mei werd er om 19.00 uur begonnen aan deze gezellige kaatscompetitie die voor iedereen vanaf 14 jaar toegankelijk is. De gewonnen eersten van alle partijen worden bij elkaar opgeteld en de verloren eersten worden daar vanaf gehaald. Wie na dik vier maanden de meeste punten heeft gaat er met de prijs vandoor.
Bij de dames was de winnaar dit jaar Lise Schotanus en de bij de heren Edwin Keijzer.
De prijzen werden gesponsord door Plus Lunenborg, Seerden sportprijzen, ’t Praathuis, familie Haarsma, Hema Harlingen en Waddenvis.
Er kan worden teruggekeken op een mooi seizoen. Hopelijk zien we iedereen van ’t winter in de Waddenhal bij onze zaalpartij.

Uitslagen:
Competitie
Heren
1 Edwin Keijzer
2 Brian Zeilmaker
3 Dirk Schrik
Dames
1 Lise Schotanus
2 Stephanie de Vries
3 Nynke Agema

Afsluitpartij
Verliezersronde
1e Bennie Zeilmaker, Rick Alberda, Erica Kramer
2e Patrick Sjollema, Jan Rutten, Anneke Haarsma
Winaarsronde
1 Johan Kwast, Nynke Agema, Ilonca de Vries
2 Simon Nijkamp, Samanta Visser, Saskia Heida
3 Justin van Dijk, Marijke Schut, Stefan Quisenaerts
3 Lowie Quisenaerts, Norbi Helik, Afina Schrik

|Doorsturen

Buienradar



Agenda