Sport

Misstap concurrent maakt winst VVH heren 1 mooier

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag mocht VVH heren 1 in eigen Waddenhal het opnemen tegen laagvlieger Leevoc uit Leeuwarden. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd door de Harlingers met 4-0 gewonnen en dit was uiteraard weer het doel.

De eerste set stuurde trainer/coach Jan Kamminga Meindert Paul Kwast, Ignarts Bakker, Reinier Kwast, Johannes Bult, Marnik Agema en Hedzer Wiersma het veld in. Erik Schukking was zoals normaal de libero en Rik Sijtsma en Sjoerd Tekstra begonnen op de bank. VVH begon wat onrustig aan de set. De passing was slordig en ook in de rally werden foutjes gemaakt. Het Harlinger spel werd gedurende de set echter sterker en met name door de vele punten die Marnik en Reinier binnen sloegen, kwam er meer vertrouwen in de ploeg. Met 25-16 ging de set uiteindelijk met gemak naar VVH.
Het doel was om het sterke spel van einde eerste set door te zetten, maar dit lukte in het tweede bedrijf helaas niet. Serve- en passfouten aan Harlinger kant, maakten dat Leevoc bij bleef in de score. Ook was de diagonaal van de Leeuwarders erg op dreef, want keer op keer wist hij de blokkering van de Harlingers te passeren. Eenmaal boven de twintig was VVH scherper dan de Leeuwarders waardoor het toch de set pakte (25-22).
VVH was weer op de feiten gedrukt dat het in de derde set beter bij de les moest blijven, anders was puntverlies goed mogelijk. Deze set had VVH de mazzel dat aan Leeuwarder zijde weinig lukte. Het regende aanvals- en servefouten bij Leevoc, waardoor VVH makkelijk ver weg liep. Rik en Sjoerd betraden het veld voor Meindert Paul en Reinier en deelden mee in het gemakkelijke setwinst (25-16).
De wedstrijd was hiermee gewonnen, maar het laatste punt wilden de Skûtsjeboys ook hebben. Het spel van VVH was echter deze set wederom te wisselvallig om afstand te nemen van Leevoc in de stand. De passing was weer ondermaats en ook de Leeuwarder blokkering zorgde voor problemen. VVH wist echter een gaatje te slaan richting het einde van de set (19-16) en eenmaal boven de 20 puntengrens (22-19) leek alles in orde te komen voor de thuisploeg. Aanvalsfouten en een opstellingsfout maakten helaas dat VVH een set aan Leevoc moest laten (23-25).
De teleurstelling over het set verlies en het vertoonde spel was groot bij VVH, maar deze teleurstelling maakte plaats voor vreugde nadat vernomen was dat concurrent CSV met 3-0 achter stond in IJsselmuiden tegen Set Up. Die wedstrijd eindigde zelfs in 4-0, waardoor VVH de grote winnaar van het weekend is geworden.
Met nog zes wedstrijden te gaan, staat de ploeg vier punten voor op CSV dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Het kampioenschap komt dichterbij, maar er moeten nog lastige hordes genomen worden voor het zo ver is.
Maandagavond staat de volgende wedstrijd voor VVH al op het programma. Tegen De Balkster Smashers mag dan worden gespeeld voor de kwartfinale van de beker.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda