Meromar Seafoods zaalvoetbaltournooi

Bekerwedstrijd

Bouwvisie Friesland – Veltman Maritiem 5-3
De eerste kans was voor Soulaiman Snoussi maar hij miste, dus kreeg VM niet de leiding. Beide ploegen vlogen allemaal as jonge honnen in de eerste minuten, de gang zat ur goed in. In de zevende minuut wist BF toch een gaatje te vinden en stond Godert Attema ook nog eens op de juiste plaats en kwam BF voor met 1-0. In die Godert had ur nog an want twee minuten later joeg hij alweer een bal in de touwen, 2-0. Maar dat ging de mannen van VM toch een beetje te vlug en ze deden wat terug. In dezelfde minuut toen het 2-0 werd maakte Kevin Hobgen na een foutje van Rob v.d. Weerd 2-1. Vier minuten voor de wissel raakte Koen Attema toch wat in e war en schoof de bal in eigen doel, 2-2. En vlak voor de wissel maakte Godert Attema uit een strafschop toch weer 3-2. Koen Attema wist inmiddels ook waar het goede doel stond en hij maakte 4-2. Het werd allemaal wel een beetje een harde wedstrijd waarin Koen Attema nog scoorde 5-2 en Kevin Hobgen deed dat ook nog een keer 5-3.

PoPaLo – Nesta Shipping 8-7
PPL had de bank smoorvol zitten dus die waren wat van plan, en ze vlogen hun vanaf ut begin al ut hompeskompus. De Belg Lowietje en de Hongaar Norbi misten allebei een mooie kans maar het vizier stond niet goed. Toch was het Lowie Quisenaerts die de eerste goal maakte, wel met een bitsje mazzel, 1-0. Aan de andere kant gaf Sjoerd ten Hoeve een ouderwetse knal en die vloog ook hard binnen, 1-1. Coach Jan Scheffer had Sjoerd overigens net in het veld laten komen, goeie wissel dus. Twee tellen later zette Alhadhi PPL alweer op voorsprong 2-1 en die Alhadhi stond op scherp deze avond. Hij wist nog maar liefst drie keer te scoren. En voor PPL deden dat ook nog Meinke Riem 1 keer en Helik Norbi 2 keer, zo kwam PPL op acht goals. Voor Nesta scoorden Tjeu Visser 3x, Martin van Wilsum 2x en Emiel Postmus 1x. De eindstand werd dus 8-7 in het voordeel van PPL.

De Kombuis – Manutec 8-3
Die Marco Zeilmaker was in topvorm deze avond al in het begin vloog ie alles voorbij en maakte 1-0. Aan de andere kant joeg Pim Attema de bal snoeihard op de paal. Maar daar was ie weer Marco Zeilmaker na een slimme schijnbeweging maakte hij 2-0. Meteen daarna maakte Bouwe v.d. Veen 2-1 en was er weer wat spanning. Het werd nog beter, uit stand joeg Willem Wielinga de gelijkmaker in de touwen, 2-2. De Kombuis ging in de tweede helft beter van start, Bouke Zuiderhof joeg een vrije trap in de touwen, 3-2. Richard Amels pikte de bal op de midden op maakte 4-2, en daar was ie weer de schutter van de avond Marco Zeilmaker 5-2 en ook een pass van Bouke Zuiderhof wist Marco mooi af te ronden, 6-2. Nog even deden de mannen van Manutec wat terug en schoot Bouwe v.d. Veen hard raak 6-3. Maar ja de Kombuis had nog steeds Marco Zeilmaker op scherp en die maakte er nog even twee doelpunten bij, eindstand 8-3.