Meromar Seafoods b.v. zalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A-poule
NR 1 Hypotheek – Alinex Uitzendburo 6-1
NR 1 bleef eerst even in e kont hangen en de kat uut de boom kieken. Toch was de eerste kans voor NR 1, maar de punter van Sander Zeilmaker vloog net naast. Dat was uitstel van executie even was het schot van Sander wel raak 1-0. Alinex zakte wat weg en NR 1 namen het heft in handen, na zo’n 8 minuten. Het kansen creëren ging niet al te best, ja Sander Zeilmaker kreeg er nog twee maar die gingen er niet in. Het was vaak verdedigen met alle hens aan dek en dat leverde soms hachelijke momenten op aan beide kanten. Maar de laatste 3 minuten in de 1e helft ging Alinex toch voor de bijl. Brian en Sander Zeilmaker maakten nog 2-0 en 3-0. In de 2e helft probeerde Alinex van alles om terug te komen, helaas konden ze gien fuust make. Dat deed NR 1 nog wel Niels Outhuyse 4-0,Brian Zeilmaker 5-0, Said Zakan wist toch nog tegen te scoren 5-1 en Sander Zeilmaker bepaalde de eindstand op 6-1.

Van der Pol Autoverhuur – Kantine Waddenhal 5-6
Even waren de teams elkaar aan het aftasten en bleef men wat hangen op het middenveld. Maar ineens schoot David v d Pol vanaf de zijkant de bal in de verste hoek 1-0. En meteen daar over heen knalde Ruben v d Pol 2-0 binnen, verrassend dus. Een pasje van Ralf van Hurck op Stefan Adema deed de lange de bal op de lat knallen. Even later was het wel raak, Stefan Adema, de man met de mooiste trap van Harlingen en omstreken, liet 2 keer het net bollen 2-1 en 2-2. Nu was het de beurd aan de Kantine, Jorik Erents kreeg het op zijn heupjes en hij maakte ook twee 2-3 en 2-4. Maar het werd stuivertje wisselen, de v d Polsjes gingen ur met de hele billug in, en Andre Alberts skoot tussen de poten van keeper GJ de Jong deur 3-4. En net voor de wissel werd het gelijk door Rocco Zwart 4-4. In de 2e helft waren er veel afstandsschoten maar die vlogen teugen ut dak af in de opslag voor materialen. Eindelijk zette dan Ralf van Hurck de sprintende Jorik Erents alleen voor doel en hij schoot tussen de benen door van keeper Rene v d Ploeg 4-5. Stefan Adema schoot nog op de paal, maar ja die v d Polsjes bist nooit of dat was vroeger oek al se. David v d Pol ging door de midden en maakte wederom gelijk 5-5. Het werd nog spannend in de laatste minuten. De Kantine kreeg een penalty en die schoot Stefan Adema binnen 5-6. De v d Polsjes vochten nog voor de gelijkmaker helaas voor hen lukte dat niet.

Topline Yacht Design – Friesland Direct 3-4
Ook dit was een wedstrijd om bovenin te blijven mee draaien. En FD begon goed Jeroen v d Nieuwenhuizen vloog door de defensie als een raket en ronde ook nog goed af 0-1. Bij een volgende aanval wist Drewes Janssen met sien grote teen de bal net in het vijandelijke doel te drukken 0-2. TYD losten wel schoten op keeper Johannes Visser maar dat waren voor die man gewoon hannewarmers. Maar toen Jordi Torenbeek tussen 2 man door glipte was ook Johannes kansloos 1-2. En het werd ook nog gelijk voor de wissel, Dillan Drent kwam vanaf de zijlijn en brandde de bal in de verste hoek 2-2 en een mooie goal. In de 2e helft was er even tikke tak voetbal voor het FD doel en Jordi Torenbeek maakte daar uit ook nog 3-2. De mouwen moesten omhoog bij FD en dat deden ze ook, eerst zette Drewes Janssen, Albert Nieuwenburg nog vrij bijna in het doel, helaas miste Albert. De pass van Drewes op Niels Vlottes wist de laatste wel om te zetten in een doelpunt 3-3. Ut wudde spannend beide teams vochten us Tasmaanse Duuvels voor de winst. En in de laatste seconden minuten pakte FD toch de volle winst door een goal van Jeroen v d Nieuwenhuizen 3-4.

Cafe ’t Skûtsje – PoPaLo 2-0
In deze strijd werden maar weinig doelpunten gemaakt, helemaal bij PoPaLo waren ze de weg kwiet. Ze kregen kansen bij ut leven maar gien een ging ur in, coach Keimpema zagen je langzaam an gries wudden. De eerste kans was voor Helik Norbi, hij kwam alleen voor de keeper maar schoot op de paal en nog een keer voor langs. Maar toen dan aan de andere kant Jelmer Wolda een kans kreeg wist hij ’t Skutsje wel op voorsprong te zetten 1-0. Kees Knier kon gelijk maken hij kwam alleen voor de keeper schoot de man hast middendeur maar de bal ging er niet in. Dient wel gezegd dat ’t Skutsje keeper Jacob Willekes ook goed de ballen stond tegen te houden. Dave Hartman kreeg een pass en hij stond helemaal vrij en dat haast op de doellijn dus hij kon um ur met sien jonge heer wel inlegge 2-0. PoPaLo probeerde nog van alles maar verder als wat beschadigingen aan muur en dak kwamen ze niet, het bleef 2-0.

Bakkerij Overzet – ZWF/Poelstra 6-3
Terwijl de veteranen van Overzet nog om hun plakje zochten vloog Daan Schaaf as Zoef de Haas deur de defensie en maakte 0-1. Dat was even schrikken voor de oudjes, maar binnen de minuut had Klaas Kuiken de gelijkmaker alweer binnen getikt 1-1. In dezelfde minuut kon Overzet de leiding nemen maar de pegel van Hans Ottens vloog op de paal. Het werd allemaal wat rustiger na dit felle begin. Toch kon Bas Koster netjes zijn tegenstanders uitspelen incluis de keeper en ZWF/P stond weer voor 1-2. Maar ja as even later aan de andere kant keeper Arjen Lemstra met sien poten wied uut staat tikt Anthoon Elsinga daar de bal door heen 2-2. In de 2e helft zette Hans Ottens de broodbakkers weer op voorsprong met een punter 3-2 en ook 4-2 kwam van zijn voet. Nog even kwam Daan Schaaf [Zoef de Haas] langs en bracht de stand terug tot 4-3. Maar de oudsjes hadden spinazie vreten want Klaas Kuiken en Toontje Elsinga bepaalden de eindstand op 6-3.