Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijd A-poule
Friesland Direct – Topline Yacht Design 3-8
FD staat wat onderaan en doet het niet echt goed in deze tweede periode, ondanks dat ze goeie spelers in hun team hebben. TYD heeft nog een klein kansje om Fysio van de bovenste plek af te halen. Van achter een tegenstander op doel te schieten is zeer slim en dat deed Marcel Visser en keeper Johannes Visser was verrast; 0-1. Maar aan de andere kant kon de atletiese Niels Vlottes dat oek wel en hij maakte gelijk; 1-1. Het schot van Jordy Torenbeek had Visser niet goed vast en het was 1-2. Nog in de eerste helft zette een prachtige schijnbeweging van Marcel Visser ut hele zootsje op hun verkeerde poot en het was 1-3.
In de tweede helft sloeg TYD toe, een bal werd afgepakt door Marcel Visser 1-4, meteen daarna tikte hij ook 1-5 binnen. Albert Nieuwenburg deed nog wat terug 2-5 maar TYD was de betere. Jordy Torenbeek maakte 2-6, Drewes Janssen miste een meter voor het doel en Jelle Talhout speelde onder grote hilariteit tegenstander Michel van der Ploeg tussen de benen door, een panna! Drewes Janssen maakte nog 3-6 en Jordy Torenbeek bepaalde met twee treffers de eindstand op 3-8.

Bakkerij Elsinga/V.d. Kooi Schilder – Nesta Shipping 4-5
Een middenmoot-strijd in de B-poule maar waarin Duco Scheffer zijn team Nesta wel meteen op een voorsprong zette; 0-1. Dit gebeurde terwijl zijn broer voor de zekerheid even een andere bril haalde voor Nesta keeper Bekius. Pieter van der Schoot gaf een splijtende pass op Emiel Postmus en die scoorde, ja natuurlijk met links 0-2. EvdK kwam er niet echt door en speelde ook niet al te best. Johan Janssen van Nesta moest er duidelijk even in komen hij ramde eerst een bal op de keeper, vervolgens een bal op de paal en de derde ging tussen de poten van de keeper deur; 0-3. En dan weer Emiel Postmus, hij begon buutendeur al te sprinten vervolgens raakte hij na 3 kilometer op snelheid liep alles voorbij en scoorde ook nog 0-4. Toch kwam EvdK in de tweede helft weer wat terug, Nesta leed balverlies en dat strafte Ruben Bleeker af; 1-4. De jarige Frank Pietersma bediende Ruben Bleeker op maat en die tikte 2-4 binnen. Meteen daarna was daar weer Emiel Postmus die voor Nesta scoorde; 2-5.Toen Vincent v.d. Kooi en Jarno Bouwhuis de stand terugbrachten naar 4-5 werd het nog spannend. Hierbij liepen de gemoederen wel wat hoog op en werd keeper van der Werf er nog twee minuten uitgestuurd maar de stand bleef 4-5.

Wedstrijd C-poule
De Bock Computers – Oosterhof/Holman 10-4
De Bock stevent regelrecht af op een periodetitel en dat terwijl OH al is gedegradeerd. Marco Zeilmaker stond deze avond op scherp en hij opende dan ook de score met een vette punter 1-0. Maar OH bleef aardig bij, zeker in de eerste helft. S. Beuker wist al snel de gelijkmaker binnen te tikken 1-1 en Sietse Sytema zette OH zelfs op een voorsprong 1-2. De Bock was duidelijk even niet met de hasses bij de les want wederom scoorde S Beuker en dat was 1-3. Maar toen eindelijk begonnen de Bocken los te kommen en zochten ze de aanval. Nils Podt kwam alleen op de keeper af en hoppa 2-3 en een pegel via de paal van Marco Zeilmaker betekende 3-3. In de tweede helft scoorde ook S. Beuker via de paal en stond OH weer voor; 3-4. Vervolgens leed OH balverlies en dat strafte Marco Zeilmaker af; 4-4. OH zakte helemaal weg toen Arno Rotteveel een mooie solo afrondde 5-4. Marco Zeilmaker maakte nog twee goals. Nils Podt deed dat ook en Arno Rotteveel bepaalde de eindstand op 10-4.

Extra bericht!
In navolging van ADO Den Haag, lijkt er nu ook interesse te zijn van een Chinese geldschieter om in de Harlinger zaalvoetballers van PoPaLo te investeren. Afgelopen week constateerde men dan ook een Chinees op de bank naast de gebroeders Hilbrand en Sjimmie Pollema tijdens de wedstrijd tegen het team van SVO Attema. Na afloop hulden de gebroeders Pollema zich in stilzwijgen.