Meromar Seafoods bv zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A poule
Topline Yacht Design – Friesland Direct 4-8
FD moest winnen en dan hadden ze nog een kansje op een periodetitel, mits de Kantine de volgende wedstrijd verloor. Het begon zeer flitsend. De ploegen gingen vol in de aanval. En dan Niels Vlottes. Sinds hij pappa wudden is, is ie veul atletieser wudden, met een vliegend hakje opende Niels de score 0-1. Vervolgens begon Albert Nieuwenburg aan een lange solo en die rondde hij nog mooi af ook, 0-2. TYD probeerde wel wat maar het liep niet echt lekker. Drewes Janssen miste vervolgens voor een leeg doel, hij maakte dat echter goed door een penalty binnen te schieten 0-3. Maar TYD begon langzaam de vorm te vinden, zeven minuten voor de wissel maakte Marcel Visser 1-3 en 2-3. En het was Mitchel Laros die de stand gelijktrok 3-3. In de 2e helft bleek dat FD over meer conditie beschikte, een verdedigingsfoutje werd door Albert Nieuwenburg afgestraft 3-4. En Albert was in vorm, 3-5 kwam ook van zijn voet. Niels Vlottes maakte 3-6. Adnar Jarjour deed wat terug 4-6 en Jorge Pirez maakte aan alle onzekerheid een eind 4-7 en 4-8.

Alinex Uitzendbureau – Kantine Waddenhal 1-6
Als de Kantine zou winnen dan haalden zij de 2e periodetitel binnen, Alinex zou bij verlies bijna zeker degraderen. Freek Töpfer begon direct met een enorme pegel tegen de paal. Dat harde skot het ie van sien pa Albert die ‘t in ut Nederlands jeugdelftal zitten het. Na zes minuten was het wel raak voor de Kantine, eerst stopte Van Riet de bal geweldig maar de rebound werd alsnog binnen getikt door Sjouke Bootsma 0-1. En met een fraai hakje (van pa leert) maakte Freek Töpfer even later 0-2. De mannen van Alinex deden geweldig hun best maar troffen keeper Gert Jan de Jong in topvorm. In de 1e helft werd het nog 0-3, een doelpunt van die slimme ouwe rakker Ralf van Hurck. Even kwam in de 2e helft weer een beetje spanning toen Bouke Zuiderhof 1-3 in het doel prikte. Alinex kreeg nog genoeg kansen maar het vizier stond lang niet goed. De Kantine voetbalde en scoorde rustig door Stefan Adema 1-4, Ralf van Hurck 1-5 en Freek Töpfer 1-6 de Kantine dus periodekampioen en dat voor de 2e keer.

Wedstrijd B poule
Nesta Shipping – de Weinstube 3-3
Ut leek of had de Stube een reünie ur zat hast een hele wijk op e bank, waar hale ze al die lui weg. De eerste poging was voor Luuk Jellema. Hij probeerde het met een punter, en ut is een kanjer met sien puntsje. Deze keer zat hij er echter helemaal naast en vloog de bal richting de Stienen Man. Johan Janssen opende wel de score, hij roste een vrije trap binnen 1-0 en een trotse pa en ma glommen op de tribune. Toen even later keeper Tjerk Bekius even in een forse spreidstand stond tikte Siebe Lutgendorff daar de bal tussendoor 1-1. Pieter van der Schoot, hij komt volgend seizoen bij de fc Harlingen spelen, maakte 2-1. Maar in dezelfde minuut maakte Siebe Lutgendorff alweer gelijk 2-2. Een fraaie een-twee tussen Pieter van der Schoot en Duco Scheffer deed de laatste heel mooi 3-2 maken. Stube keeper Dirk Alkema voorkwam een grotere achterstand. Maar toen Frank Seinen even niet oplette wist Hidde Huisman gelijk te maken 3-3. Bijna wist de Stube nog de volle winst binnen te halen, helaas mislukte het hakje van de Braziliaan Lucio Jellema, het bleef 3-3.

Wedstrijden C-poule
Futsal Harlingen – de Bock Computers 1-3 (de resterende 2e helft)
Vorige week werd de wedstrijd gestaakt bij de stand 0-2, dit vanwege een beenbreuk van een van de speler. Het werd een gezapig wedstrijdje van 20 minuten waarin nog twee keer werd gescoord. Ook was er een hoop lawaai, je mochten de oordoppen wel in hewwe. Nils Podt vergrote de voorsprong naar 0-3. Bouwe van der Veen deed nog wel wat terug 1-3 maar verder kwamen ze niet.

NR1 Hypotheek – Veltman Maritiem 4-3
NR 1 was bijna al kampioen en hoefde deze wedstrijd alleen maar niet te verliezen. Maar bij winst had Veltman ook nog een kansje op een periodetitel. Er waren nogal wat scheidsrechters afwezig vanwege een skiete en spuie epidemie. Dus hanteerde Age Tichelaar weer de fluit en hij deed dat natuurlijk uitstekend. Brian Zeilmaker zette NR1 op voorsprong met een goal die via de paal en sien harses ur invloog 1-0. En meteen daarna stond Hilco Mulder op de juiste plaats en was het 2-0. In de 8e minuut passeerde Justin Attema de keeper en bracht de stand terug op 2-1. Snoussi leek gelijk te maken maar de bal vloog op de paal. Bij een corner van NR1 kwam de bal bij Rene Metz en met een schuiver liet hij 3-1 aantekenen. In de 2e helft miste eerst Hilco Mulder voor een leeg doel en bleek NR1 keeper van Riet bijna niet te passeren. Maar het lukte Veltman toch om terug te komen, uit een pasje van Soulaman Snoussi scoorde Kevin Hobgen 3-2 en de volgende voorzet van Snoussi werd door Justin Attema ingekopt 3-3. Toch pakte NR1 de volle winst toen een droge knal van Brian Zeilmaker in de touwen vloog 4-3. NR1 periodekampioen en weer op weg naar de A poule.