Meromar Seafoods BV zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A-poule
Kantine Waddenhal – Friesland Direct 3-2
Ook in de A poele werd weer gestart met een schone lei, de eerste twee periode kampioenen waren de Kantine Waddenhal en Fysio Rozengracht. Deze wedstrijd ging gelijk op tot het moment dat Freek Töpfer onverwacht uithaalde en de bal via een been in het doel vloog 1-0. Kantine zette FD onder druk maar keeper Johannes Visser leek bijna niet te passeren. FD loerde op een uitval en dat lukte, Andre Sopacua kreeg de bal zei terima kasih {dankjewel} en maakte 1-1. Een mooie aanval van FD werd maar nog maar net van de lijn gehaald. Het bleef 1-1 in de 1e helft, in de 2e helft pikte Ronald Yilderts de bal van een tegenstander af gaf de bal aan Freek Töpfer en die scoorde 2-1. Drewes Janssen kon gelijk maken maar hij schoot de mooie kans voorlangs. Aan de andere kant ston Sjouke Bootie hast in e goal maar hij wist ut ding toch over te rossen. Er was een discussie over een bal, was het nu een corner voor FD of een achterbal. Age Tichelaar aarzelde niet en gaf de bal achter. Coach Heeringa bleef deur sjanteren, spelers letten daar deur niet op en zo ging Sjouke Bootie met de bal aan de haal en maakte 3-1. Door een prachtige goal van Eric Hoekstra, strak in ut kruus, werd het nog 3-2 maar daar bleef het bij.

Topline Yacht Design – Alinex Uitzendburo 13-4
Een monster overwinning voor TYD en dat is mooi maar als ik dan de namen van de tegenstanders lees had dat nooit zo hoog hoeven te zijn. Volgens mij hewwe ze de hele wedstried met de hannen in e buuse speult. Met een pasje van Michel v d Ploeg op Jordy Toorenbeek wist TYD al snel 1-0 te maken. Even later werd het al 2-0 door een treffer van Mitchel Laros en dezelfde speler tikte ook 3-0 binnen. Alinex probeerde wel van alles en kwamen door Marcel ten Hoeve terug tot 3-1. Dus de tegenstand was in de 1e helft best nog wel aardig maar in de 2e helf zakte ut zootsje in as plumpudding. Mitchel Laros scoorde nog 4 keer, Jordy Torenbeek 2 keer, Albert Beuker 1 keer, Adnane Jarjour 1 keer en Michel v d Ploeg 2 keer tegen scoorde Steffan Amels 3 keer, eindstand een wel erg forse 13-4.

Wedstrijden B-poule
V d Pol Autoverhuur – de Weinstube 2-9
V d Pol startte zonder hun topscorer David v d Pol en dat is natuurlijk een aderlating. Na 3 minuten loste Jilke Alkema een goed schot en die kwam op de paal, hij juichte wel maar had zeker niet door dat dat niet telt. Rocco Zwart kreeg een mooi kansje maar ook hij miste. Weistube kon op voorsprong komen maar ook Daniel Kalkhuis wist voor een leeg doel nog te missen. Toch kwam de Stube voor maar bij de inzet van Friso van Eyck hadden ze wel alle mazzel mee 0-1. Twee tellen later was het weer gelijk toen Rocco Zwart uit een rebound scoorde 1-1. Meer goals vielen er niet in de 1e helft. In de 2e helft ging dat ietsjes anders. Eindelijk wist Jilke Alkema de bal tussen de palen te krijgen 1-2. Maar het werd weer gelijk, keeper van Riet stond in een spreidstand en daar schoot Rocco Zwart de bal door heen 2-2. Toen echter 9 minuten voor tijd Friso van Eyck de Stube op 2-3 zette zakte v d Pol in en waren ur niet meer met hun hasses bij. De Stube ging door Hidde Huisman scoorde 2x, Daniel Kalkhuis 2x, Luuk Jellema 1x en Jilke Alkema 1x eindstand 2-9.

SMS Chill Time – Cafe ’t Skutsje 9-1
Het regende doelpunten deze avond, ook hier wist SMS met een ruime winst de 3 punten te pakken. Na 1.5 minuut was er al een strafschop voor ’t Skutsje, helaas had Lennaert Veenstra niet zijn avond want keeper Karst v d Heide stopte de bal. Aan de andere punterde Mieter Outhuyse de bal net naast. SMS kwam op voorsprong, een lullig skotsje van Robbin Regtop keutelde in het doel 1-0. ’t Skutsje viel aan maar SMS was gevaarlijk in de counter. Met een vliegende punter wist Robbin Regtop de stand uit te breiden naar 2-0, de keeper hoorde um alleen maar fluiten. Vijf seconden voor de wissel leek Arjan Outhuyse uit een pass van de keeper 3-0 te maken maar volgens insiders het ie um niet eens raakt, hij telde wel. In de 2e helft ging SMS door en ’t Skutsje zakten volledig door hun hoeven. Arjan Outhuyse maakte 1 doelpunt, Robbin Regtop tikte 2 binnen en dat deed Eric de Groot ook en Robert v d Zee maakte de laatste voor SMS. Met een mooie goal redde Mathijsz Boonstra de eer voor ’t Skutsje 9-1.

Wedstrijd D-poule
De Zwaan – PoPaLo 14-3
De 1e helft ging het nog redelijk gelijk op maar in de 2e helft leek ut wel of hadden die lui van PoPaLo een mud eerappels op e billug. Feike Melchers was de schutter van deze avond en hij maakte al snel 1-0. Het antwoord kwam snel van Kees Knier jr hij kwam alleen op het doel af en scoorde beheerst 1-1. En Kees had er zin aan hij draaide zich 2a3 keer vrij en zette PoPaLo op voorsprong 1-2. Overmoedig ging PoPaLo weer in de aanval maar ze vergaten de bal mee te nemen en dat deed Stefan Kooistra wel en dat betekende 2-2. PoPaLo leed te veel balverlies en dat leidde tot 2 doelpunten van Feike Melchers en dat bracht de Zwaan op een 4-2 voorsprong. Stefan Kooistra wist nog in de 1e helft de stand naar 5-2 te tillen. Coach Keimpema zat de 2e helft met sien hannen in ut haar, dit lieket nergens op, zei de man. En dat was ook zo Stefan Kooistra maakte nog 3 goals en Feike Melcher maakte nog een meer 4 dus, Kees Knier maakte ook nog een eindstand 14-3.