Voetbal

Meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Vier wedstrijden werden er afgelopen week gespeeld. Vorige week woensdag een inhaalwedstrijd en afgelopen zaterdag drie reguliere wedstrijden. Een week waarin Zeerobben MO19-1 misschien wel de kans op het kampioenschap verloor door te verliezen van SJO DFC MO19-1.

VR1

Voor VR1 wederom geen wedstrijd afgelopen zaterdag. Aanstaande zaterdag speelt het zevental thuis tegen de dames van de Waterpoort Boys VR1. Op het Oostersportpark zal de wedstrijd om 12.00 starten.

MO19-1
Woensdagavond speelden Zeerobben MO19-1 tegen SJO DFC MO19-1. Zeerobben MO19-1 had met winst op DFC in punten gelijk kunnen komen met koploper GAVC MO19-1 en daarmee zichzelf direct titelkandidaat gemaakt. Maar het liep allemaal anders dan verwacht. Een vooral in de eerste helft slap spelend Zeerobben werd door de meiden van DFC compleet zoek gespeeld. De Robben-dames kwamen in de tweede helft nog wel sterk terug maar winst zat er niet meer in. Eindstand 3-4.
Zaterdag ontving Zeerobben vv Heerenveen MO19-1. Het was weer even puzzelen voor de coaches van Zeerobben MO19-1 om een goeie opstelling te bedenken. Met afwezige en een aantal geblesseerde speelsters en niet fitte speelsters op de bank is het de mannen Beverlo, Brandsma en Van der Werf toch weer gelukt om een elftal binnen de lijnen te krijgen. Dit mede dankzij het prima gastoptreden van Channa van Emmen en Dagmar Anema van MO17-1. Na het debacle van aflopen woensdag tegen SJO DFC MO19-1, waarin Zeerobben kostbare punten verspeelde, is het voor Zeerobben zaak om de laatste drie wedstrijden van dit najaar seizoen winstpunten te verzamelen. Het kampioenschap lijkt voor de Robben een verloren zaak, maar met voetbal weet je nooit hoe het balletje rolt, dus zaak om alles op scherp te houden. Zeerobben MO19-1 won het duel met 2-0. Aanstaande zaterdag treffen de ploegen elkaar weer. Dan wordt een wedstrijd ingehaald die eerder gespeeld had moeten worden. Op Sportpark Skoatterwâld zal om 11.00 uur de aftrap zijn.

MO17-1
Ook de dames van MO17-1 moeten nog even geduld hebben. Afgelopen weekend geen wedstrijd nog. Aanstaande zaterdag starten de meiden hun ‘voorjaarscompetitie’ tegen Oosterlittens MO17-1. Op Sportpark Tred iene wordt om 12.00 uur de aftrap gegeven.

MO15-1
Na het verlies op AVC MO15-1 herstelde de ploeg van Henk Boutsma zich afgelopen zaterdag in Warga. De selectie moest al vroeg uit de veren en het was zaterdagochtend behoorlijk fris. De taak van de dames van MO15-1 is duidelijk. De ploeg moet alle komende wedstrijden winnen willen ze nog kans maken op het kampioenschap. Tegen AVC werd de mogelijkheid op de titel zo goed als veilig te stelen door de Robben zelf verspeeld. De wedstrijd tegen Warga WWS MO15-1 van afgelopen zaterdag hebben ze in ieder geval al in de pocket. De Harlingers wonnen met 6-1 van de SJO uit Warga. Het hadden er volgens de coach veel meer kunnen zijn aangezien ze al in de eerste helft met 0-5 voorstonden. Al met al een mooie overwinning. Zeerobben MO15-1 heeft nog twee wedstrijden voor de boeg met al eerste SJO Jong Harkema MO15-1 aanstaande zaterdag. Om 9.00 uur al zal de aftrap zijn op het Oostersportpark.

MO13-1
Ook voor deze ploeg afgelopen zaterdag geen wedstrijd. Het geplande duel tegen SC Franeker MO13-1 is naar 10 december verplaatst. Dit zal uiteraard te maken hebben met de intocht van Sint Nicolaas. Ook voor aanstaande zaterdag staat er voor MO13-1 geen wedstrijd gepland. Een week later zal de ploeg aantreden tegen Sint Annaparochie MO13-1 in St. Anne.

MO13-2
Zeerobben MO13-2 had afgelopen zaterdag een treffen tegen Tzum MO13-1. De Harlingers kregen maar liefst negentien doelpunten te verwerken. De ploeg uit Tzum heeft nog geen wedstrijd verloren en zijn gezien hun uitslagen in deze competitie een beetje te licht ingedeeld. Aanstaande zaterdag treffen de ploegen elkaar weer. Voor Zeerobben een kans om dit verlies van afgelopen zaterdag goed te maken? Laten we hopen op goed geluk. Aftrap zal om 11.00 uur zijn op het Oostersportpark.

Kijk voor meer vrouwen/meidenvoetbalnieuws van Zeerobben op www.zeerobbenvrouwen.nl of like en volg ons via de social media (Facebook/Twitter) @robbenvrouwen

|Doorsturen

Buienradar



Agenda