Medailles voor Vikings

In het weekend van 14 en 15 juni vonden de regio finales plaats voor de minioren. Op zich was het al heel knap dat de kinderen zich voor dit kampioenschap hadden geplaatst. Alleen de beste zwemmers van Friesland, Groningen en Drenthe mochten starten.

Noa stond vooraf al vijf keer als eerste geplaatst, maar dit moest nog wel even waargemaakt worden. Dit deed ze in mooie races. Ruim voor de concurrentie mocht zij vijf maal een gouden medaille ophalen. Als Noa tijdens haar race zag dat de concurrentie te dicht bij kwam, zette ze de turbo even aan om voorop te blijven.

Hessel heeft het afgelopen seizoen veel vooruitgang geboekt en dit werd nu ondanks de oorontsteking beloond met mooie tijden en medailles. Vooral zijn gouden medaille op het koningsnummer de 100m vrij was een verrassing. In mooie lange, krachtige slagen behaalde hij de eerste plek.

Voor Silke was dit haar laatste minioren-wedstrijd. Volgend seizoen mag zij zich tussen de junioren gaan meten. Haar minioren-periode werd goed afgesloten met mooie tijden en een aantal medailles. Haar eerste afstand de 200m wissel en een gouden tijd eindigde in een teleurstelling toen bekend werd dat zij gediskwalificeerd werd. Silke wist de knop om te zetten en haar andere afstanden heel goed te zwemmen.

Als je niet helemaal fit dan gaat het niet altijd zoals je het wil. Stef wist desondanks toch een aantal mooie tijden op de klokken te zetten. Vooral zijn 200m wissel wist hij ruim te verbeteren. David en Melvin waren op de zaterdag niet helemaal tevreden met de gezwommen afstanden. Wat ze die avond gedaan hebben, is een raadsel… Maar de zondag gingen beide heren hartstikke goed. Er kwamen mooie pr-tijden op de klokkenna mooie races.

Gerda en Nina zijn beiden nog erg aan het zoeken naar de goede techniek. Tijdens het zwemmen was dit ook goed te zien, maar dit is alleen maar goed. Deze meiden komen er ook wel. Tessa zwom een hele mooie race tijdens de 100m vlinder. Een erg zware slag, maar ze kon toch goed versnellen in de laatste baan en er kwam een mooi pr uit. Marije mocht ook de lange 400m vrij zwemmen. Ze zwom een erg vlakke race en haalde hiermee ook een goede tijd.

Lars is pas in januari begonnen met de minioren-wedstrijden. Erg knap dat hij dan meteen op deze wedstrijd mocht starten en een mooie 100m vrij liet zien. Yoram mocht twee keer starten en zwom zijn 100m schoolslag in een mooi nieuw pr. Jeanette zwom op zondag twee mooie races, met krachtige slagen zwom ze naar de finish en zette goede tijden op de klokken. Wierd was erg teleurgesteld na zijn 100m vlinder, geen pr en ook nog gediskwalificeerd. Gelukkig mocht hij daarna nog de 100m vrij zwemmen. Hij zette de knop om en zwom hierop een mooi nieuw pr.