Sport

Medailles voor Tang Soo Do-school Shi Sun in Wales

Door Jeroen Pietersma
CARDIFF - Op zaterdag 29 april was voor de elfde keer de Tang Soo Do UK Open in Cardiff, Wales. Dit evenement wordt elk jaar georganiseerd door Master Trudgill en trekt meer dan 1000 deelnemers van over de hele wereld. Dit jaar was Shi Sun Tang Soo Do uit Harlingen aanwezig met zes deelnemers: Pieter Spoelstra, Hillebrand Pander, Tjitske Pander-Veenstra, Julian Bakker, Jayden Bakker en Master Ronald Pander.

In een ongelooflijk sterk deelnemersveld met de beste sporters van over de hele wereld hebben deze zes deelnemers hun uiterste best gedaan. Pieter Spoelstra pakte maar liefst drie medailles: hij won met sparren en wapenloopvormen goud en met loopvormen zilver.

Hillebrand Pander nam twee medailles mee naar huis: goud met sparren en brons met wapenloopvormen. Ronald Pander behaalde in de Masterdivisie zilver met wapenloopvormen. Tjitske, Julian en Jayden deden hun uiterste best maar vielen dit keer helaas net buiten de prijzen. Master Pander is ontzettend trots op de deelnemers!
Naast dit toernooi waren er in de dagen er voor ook al diverse activiteiten voor de zwarte banders. Op woensdag namen ze deel aan een ‘Red and Black Belt Class’ van Master Trudgill. Op donderdag deden ze een proefexamen voor hun volgende graad. Vrijdagochtend en het begin van de middag stond in het teken van een internationale instructeurstraining.
Al met al een paar actieve dagen en de Harlinger Tang Soo Do-school Shi Sun hoopt volgend jaar weer te gaan, misschien wel met nog meer deelnemers. Nu zijn de sporters weer in training voor het volgende toernooi; de Nationale Kampioenschappen op 17 juni in Leeuwarden. Voor iedereen die eens wil komen kijken bij een toernooi is dit de perfecte gelegenheid.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda