Voetbal

LVV pakt eerste prijs Kleindveldtoernooi fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De regen kwam met bakken uit de hemel, de wind stond vol op het voetbalveld, maar al met al was het een mooie voetbal-avond. Het team Leeuwarder Voetbal Vereniging met coach Chris Douwsma won in de finale met 6-3 won van AB Texel met coach Frank van der Zee, na een 0-3 achterstand.

Zeventien teams hadden zich opgegeven voor dit jaarlijkse terugkerende toernooi bij fc Harlingen. Gelukkig geen afmeldingen en dus waren ook alle teams aanwezig vrijdagavond. De scheidsrechters waren Piet Stoop, Remco Bruinsma, Siefko Jager en Johan Osi. Er werd gestreden in vier poules en om kwart voor tien was bekend geworden wie de kwartfinalisten waren.

De kwartfinales
AB Texel - Keizer Autoschade eindigde in een 2-1 winst van AB Texel. Bij LVV - Alinex was het LVV die als winnaar uit de bus kwam. Op veld B stond No.1 Hypotheek tegenover Kantine Waddenhal en het laatstgenoemde team was beduidend sterker, want scheidsrechter Piet Stoop noteerde een uitslag van 0-6. SMS Chilltime 1 (de jongere garde) moest het opnemen tegen Fysiotherapie Rozengracht. En de masseurs gingen er met de winst vandoor, waardoor zij voor het eerst in de afgelopen jaren een plekje in de halve finale wisten te veroveren.

De halve finales
Kantine Waddenhal, de winnaar van 2014, werd gekoppeld aan de Leeuwarder Voetbal Vereniging. De gebroerders Arjen en Floris Boonstra lieten in de eerste minuten direct hun (linker) voeten spreken en daardoor keek de Kantine Waddenhal al heel snel tegen een 0-2 achterstand aan. Deze achterstand werd niet meer rechtgetrokken, dus stond het jonge team uit Leeuwarden, bij hun eerste deelname, in de finale. De andere halve finale ging tussen AB Texel en Fysiotherapie Rozengracht en de winnaar van kersttoernooi 2014 Franeker. AB Texel was een maatje te groot.

De finale
Na een korte pauze en wat slokken water maakten AB Texel en LVV zich klaar voor de finale. Een warming-up was niet meer noodzakelijk en daardoor kon scheidsrechter Siefko Jager snel beginnen met de finale. Het eerste fluitsignaal was nog maar net laten horen door Siefko en LVV-keeper Patrick Dijkstra kon de bal direct uit het netje halen. Vlak daarna kon hij datzelfde kunstje nog twee keer uitvoeren, want binnen no-time had AB Texel de schaapjes op het droge. Met nog zeven (!) minuten op de klok kwamen de druppels weer uit de lucht en de Texelse schaapjes gingen van het droge af. De aansluittreffer van LVV was een feit, 3-1. Wat daarna gebeurde is moeilijk beschrijven, maar AB Texel kreeg de ballen niet meer naar elkaar overgespeeld en LVV zette elke kans in een doelpunt om en uiteindelijk werd het 3-6. Een zinderende finale die zeker niet snel vergeten zal worden. De foto’s van het toernooit komen binnenkort op www.kleinveldtoernooi.nl.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda