Voetbal

Lastige klus voor Zeerobben in Opeinde

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na een aantal jaren afwezigheid staat ONT weer trots op de lijst in de tweede klasse na een enerverend seizoen, waarin de club uit Opeinde, Nijega en de Tike het kampioenschap behaalde in de derde klasse B.

De resultaten tot nu toe vallen enigszins tegen, alhoewel de krappe nederlaag thuis tegen Broekster Boys en uit tegen Nijland (beide 3-2) op zich natuurlijk niet een echt slechte score mag worden genoemd. De overwinning tegen Hardegarijp leverde de enige drie punten op. Zeerobben kan zijn mouwen maar opstropen, want ONT is er op gebrand om de aansluiting met de middenmoot te bewerkstelligen, na de nederlaag tegen de andere debutant Zwaagwesteinde.

Evenwicht
Als vroege koploper in deze competitie zal Zeerobben de te kloppen ploeg zijn voor menig tegenstander. De afgelopen drie wedstrijden geven wel vertrouwen voor zaterdag, zeker gezien het feit, dat naast goed voetbal de jongens van Inne Schotanus en Wiebe Attema ook karakter hebben getoond. Met de ervaring van afgelopen jaar komt het team evenwichtiger over en kunnen ze beter omgaan met tegenslag. Verheugend is dat Patrick Amels weer langzaam gebracht wordt door de staf. Hij deed mee in de wedstrijd van Zeerobben onder de 23 tegen Heerenveen B1. Ronald van der Heijden en Marijn Helfferich bemannen nog de ziekenboeg, voor de rest is de selectie volledig inzetbaar. Benieuwd met welke elf gestart wordt? Kom zaterdag 3 oktober naar Sportpark Douwekamp in Opeinde voor de wedstrijd ONT – Zeerobben.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda