Voetbal

Landencompetitie Waddenrobkes weer van start

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Afgelopen zaterdag is bij Zeerobben de landencompetitie voor de Waddenrobkes weer van start gegaan. Onder schitterende weersomstandigheden en veel publieke belangstelling werden de eerste drie speelronden afgewerkt. Het was meteen de eerste keer alweer een prachtig schouwspel en een waar spektakel.

Nog niet alle spelers die op de woensdagmiddag meetrainen kunnen op de zaterdag meespelen omdat er eerst nog zwemdiploma’s gehaald moeten worden en omdat sommige spelers nog net iets te jong zijn. Zij zullen ongetwijfeld gaandeweg het seizoen ingepast worden.

De spelers waar afgelopen zaterdag mee gestart werd waren:
Nederland: Coach Erik de Boer met: Quinthen de Boer, Quin Amels en Stijn Sijbesma.
Engeland: Coach Titia v.d. Vlugt met: Jort v.d. Vlugt, Tycho Wienbelt en Jeffrey Dijkstra.
Denemarken: Coach Bouke Zuiderhof met: Ferron Zuiderhof, Jort Faase, Jeroen Westra en Nick Terluin.
Portugal: Coach Stefan met: Aylsha v.d. Krol, Frederick Brouwer, Jari de Wit en Zoë de Graaf.
België: Coach Rogier Mars met: Tycho Mars, Bhody Soolsma en Wiard Sipma
Argentinië: Coach Jeffrey Siccama met: Toine Siccama, Kylano Dijkstra en Dani Mateu v.d. Schoot.
Duitsland: Coach Douwe de Wit met: Stijn de Wit, Maxim v.d. Bosch, Hessel v.d. Schoot en Thomas Scheffer.
Brazilië: Coach Angela Amels met: Mitchel Volbeda, Maurice Bakker en Jurre Schurer

Alle kinderen gingen bij aanvang, zoals traditie is, klaar staan om de vlaggenparade te lopen en ze werden voorgesteld door speaker Edwin Zijlstra. Je voelde dat er bij sommige kinderen wat spanning was, maar na een korte vragenronde van Edwin was iedereen relaxed en klaar om te voetballen.

Enkele hoogtepunten:
Eerste ronde:
Denemarken-Portugal: 3-1. Na de eerste goal van Denemarken ging Zoë de Graaf van Portugal in de verdediging. Jari wist één goal te maken, maar duidelijk was dat Denemarken sterker was. Jort Faase maakte er twee en Ferron Zuiderhof maakte één. België-Argentinië: 1-0. Dit was een mooie wedstrijd waarbij beide teams aan elkaar waren gewaagd. Bhody Soolsma wist uiteindelijk te scoren en de winst te pakken voor België
Tweede ronde:
Engeland-Denemarken: 0-5. Portugal-België: 0-3. Argentinië-Duitsland: 5-0. Brazilië-Nederland: 1-3.
Derde ronde:
Nederland-Denemarken: 2-2. Een hele spannende wedstrijd die in evenwicht was door twee doelpunten van Quinthen de Boer voor Nederland. Jort Faase en Ferron Zuiderhof scoorden beiden voor Denemarken. Argentinië-Brazilië was ook weer een kraker en razend spannend. Kylano Dijkstra werd uiteindelijk matchwinnaar door het enige doelpunt van deze wedstrijd voor Argentinië te scoren.

Woensdagmiddag wordt er uiteraard weer volop getraind op het Oostersportpark en mogen kinderen aanschuiven om kennis te maken met de Waddenrobkes. Zaterdag aanstaande gaat de landencompetitie weer verder. Dan beginnen de eerste wedstrijden om 9.00 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda