Voetbal

Laatste familieweekend vv Harlingen op het Balkland

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Voetbalvereniging Harlingen bestaat dit jaar al 91 jaar. Nadat deze roemruchte vereniging vorig jaar groots haar 90-jarig jubileum vierde, zal de verjaardag dit jaar voor de laatste keer plaatsvinden. Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen zullen vv Harlingen en rkvv Robur samengevoegd worden tot FC Harlingen. De voorbereidingen zijn al in volle gang om op het terrein Vierkantsdijk een prachtige nieuwe club neer te zetten. Maar eerst wordt er door beide verenigingen nog eenmaal een familieweekend georganiseerd.

Voetbalvereniging Harlingen houdt zijn familiedagen vanaf vrijdag 20 juni tot en met zondag 22 juni op het Balkland. De organisatie haalt nog even alles uit de kast en heeft een aantrekkelijk programma samengesteld. Zo zal op vrijdag het traditionele kaatsen en visroken plaatsvinden. Zaterdag staat in het teken van 5x5 voetbal voor de jeugd, 7x7 voetbal voor volwassenen, zeskamp, penalty’s schieten, barbecue en de avond zal muzikaal afgesloten worden met medewerking van Experience.

De zondag wordt heel speciaal. Om 13.00 uur openen de minipupillen de middag met een wedstrijd. Deze groep kleine voetballertjes is in een paar maanden uitgegroeid tot een prachtig samenwerkend team van vijftien spelertjes in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Hierna volgt om 14.00 uur de aftrap van de wedstrijd Harlingen 1 tegen een elftal van ‘Oud-Harlingen’. Het zal ongetwijfeld een spannende wedstrijd worden. Eergevoel speelt nog altijd een belangrijke rol, want niemand wil graag verliezen.
Bekende namen die in Oud-Harlingen spelen zijn onder meer Peter Schadenberg, Peter Beuker, Michel van der Ploeg, Drewes Jansen, Hielke Jager, Peter van der Veer, Andries Smink, Ramon Punt, Gert Jan de Jong, Tim Jaarsma en Johan Jansen. Na de wedstrijd komt Sven Helvrich zingen onder het genot van een hapje en een drankje. En Sven zal garant staan voor een supermiddag. Iedereen is welkom op de familiedagen van voetbalvereniging Harlingen op het Balkland.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda