Sport

Jurjen Fokkema kampioen in Kimswerd

Door Jeroen Pietersma
KIMSWERD - Op zondag 29 maart is in Kimswerd worden het laatste One Wall-toernooitje gehouden. Ook nu mochten er niet-Kimsters aan het jeugd- en seniorentoernooi meedoen. Met ??n muur en daardoor ??n speelveld is bij de jeugd met zestien spelers gespeeld. Zij kunnen dan allemaal vijf keer spelen in wisselende opstelling, zodat iedereen voldaan naar huis kan gaan.

Bij de jeugd wordt met zachte bal gespeeld; dit om het spel goed te leren. Na vijf partijen is de uitslag als volgt:
1. Jurjen Fokkema, Kimswerd 2. Rixt Fokkema, Kimswerd 3. Pieter Jan Leijenaar, Exmorra 4. Pieter den Breejen, Arum. Het toernooi was een groot succes. De spelers hebben sportief gespeeld en er klonk geen onvertogen woord. De jeugd heeft geweldig gestreden en tegelijkertijd veel plezier gehad. Na afloop zaten ze met z’n allen te kaarten, want de strijd was nog lang niet op. Het was een prachtige seizoensafsluiting en we gaan weer verder in de herfst. Nu lekker naar buiten.

De senioren kwamen ‘s middags in actie. Hier deden twintig spelers mee, die elk vijf partijen van tien minuten speelden. Het niveau is divers en er wordt ingedeeld naar sterkte. Dat levert prachtige partijen op. De organisatie was in handen van Tiny Osinga, Johan de Groot, Anneke Westra en Sjoerd-Atze de Jong.

Ook hier wordt in wisselende opstelling gespeeld en de organisatie probeert gelijkwaardige teams samen te stellen. Dat is aardig gelukt want er waren fantastische partijen te zien. Snel, leuk, aangenaam en vol vuur. Wat een feest. Een prachtige demonstratie van hoe mooi one wall handball kan zijn. Al die enerverende partijen leidden uiteindelijk tot de volgende uitslag.

1. Anneke Westra , Kimswerd 2. Miranda Scheffer, Menaem 3. Rinze Steneker, Herbayum 4. Theunis Piersma, Witmarsum en 5. Peter van Zuiden, Tjerkwerd. Het lukte niemand om vijf partijen te winnen, maar vier personen streden met vier winstpartijen om de eerste prijs. Anneke had de meeste punten gemaakt en won daardoor de eerste prijs. Kortom, het was weer een mooi toernooi met spannende uitslagen. De winnaars hebben een vleespakket gewonnen en voor de winnaar natuurlijk een krans van Feikje van der Duim. De bar werd bemand door Antsje Politiek.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda