Sport

Joop Huizenga heeft pech in eindspel


HARLINGEN- Het damseizoen komt langzaam op gang. Komende zaterdag vind het jaarlijkse Harlinger damtoernooi plaats in de Prins Johan Frisoschool.

Hierbij zijn diverse prijzen te winnen die door een aantal Harlinger ondernemers beschikbaar zijn gesteld. Een iederkan zich nog opgeven tot vanavond (vrijdag 19.00 uur). Kijk voor meer info op www.damclubexcelsior.nl. In oktober beginnen de eerste wedstrijden in de provinciale competitie en afgelopen dinsdag stonden tijdens de derde competitieavond wederom vijf partijen op het programma. Deze verliepen als volgt:

D. Bekkema-N. Poelsma 2-0
De partij tussen de Franekers Dick Bekkema en Nico Poelsma kende geen verrassing. De op papier veel sterkere Dick had geen kind aan zijn opponent en kon al vrij snel twee winstpunten noteren.

M. Bekema-J. Beuker 0-2
Marco Bekema en Johan Beuker bouwden een spannende stand op, maar Marco kwam halverwege de partij in de knoei doordat hij een schijf erg ongunstig had staan. Johan kon een schijfwinst boeken en toen Marco deze wilde opvangen zette zijn tegenstander de beuk in Marco´s rechtervleugel en kon fraai naar dam combineren, waarna Marco de handdoek in de ring gooide.

J. Sloot-K. van Keimpema 2-0
Klaas de Keimp moest zijn meerdere erkennen in Jan Sloot. Bij een combinatieslag in het middenspel kon Jan een schijf tot dam kronen. Klaas kon deze alleen ten koste van schijfverlies ontmantelen, waarna hij er enkele zetten later de brui aan gaf.

E. van Keimpema-R. Postma 2-0
Elle van Keimpema kwam vorige week nog goed weg met een punt, maar tegen Rinze Postma wist hij de volle buit te pakken. Ondanks dat Rinze niet het mindere spel had en een punt verdiend had, koos Elle in het eindspel precies de goede zet om een puntendeling te pareren.

K. de Vries-J. Huizenga 2-0
Joop Huizenga begint zich zo langzamerhand te ontwikkelen tot ‘angstgegner’. Vorige week liet hij Elle al flink zweten en dit keer was het Koop de Vries die de schrik om het hart sloeg toen Joop opeens een schijf voorsprong pakte. In een razend spannend drie om twee eindspel en beide mannen die een dam in bezit hadden, plaatste Joop (die een punt aan het duel over had moeten houden) zijn dam op het verkeerde veld, waarna De Vries ternauwernood de volle winst pakte.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda