Jongens B1 kampioen bij afscheid coach

Het jongens B1 team van de HMHC is kampioen geworden. Dit gebeurde eigenlijk vorig weekend al door een 9-1 overwinning op Groningen, maar afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander was het lastige Hoogeveen. Gedurende een lange periode van het seizoen was dat de belangrijkste tegenstrever geweest. Maar de laatste weken wisten de jongens van B1 de achtervolgers af te schudden en het kampioenschap veilig te stellen.

Onder leiding van afscheidnemend coach Karlatt van der Kuil, die na zeven jaar stopt, werd aan de laatste klus begonnen. Wat vaak het probleem was dit seizoen, niet scherp aan de wedstrijd beginnen en op achterstand komen, gebeurde nu niet. Al na één minuut lag de bal in het Hoogeveense doel na een prachtige aanval afgerond door Mats Veenstra. Toch kwam de tegenstander weer terug en kwam het zelfs op een 2-1 voorsprong.

Maar na een 2-2 ruststand liep de ploeg na rust uit naar een 5-3 overwinning. Hulde voor de inzet en spelvreugde van het team. Verantwoordelijk daarvoor uiteraard hun coach Karlatt, maar ook de trainers, Onno Onnes, Jong Min Tamminga en Lukas-Jan Hooijkaas. Na de wedstrijd werd er met alle spelers, ouders en familie gezellig van een BBQ genoten en afscheid van elkaar genomen. Volgend seizoen bestaat dit team in deze samenstelling niet meer. Een paar ouderen maken de overstap naar heren 1 en een paar blijven in de B1. Ook stoppen er een paar spelers om uiteenlopende redenen.
Het team dat het kampioenschap binnensleepte bestond uit: Menno van der Kuil, Florian Missaglia, Niek van der Zee, Steijn Leguijt, Marinus Leguijt, Abel Schilp, Albert Kuiper, Rico Postma, Andries Nieuwland, Sjoerd Nieuwland, Jilles van der Kuil, Mats Veenstra, Jolt Borsch, Sander Santema en Bjarne de Vries.