Sport

Jilke Oswald pakt goud op NNK

Door Jeroen Pietersma
HEERENVEEN - Jilke Oswald heeft zaterdag op de Noord Nederlandse Kampioenschappen in Heerenveen goud behaald.

De Harlinger Jilke Oswald, 11 jaar, was 4 juni al kampioen geworden bij de Nelly Coomangames in Stadskanaal. Zaterdag begon voor de atleten met een officiële estafette, voor de tweedejaars A-pupillen betekende dit 4x 60m. Jilke zat in een geweldig team met drie supersnelle meiden dat was ingedeeld in de jongenscategorie. Ze zetten een prachtige tijd neer mede doordat de wissels geweldig vlot gingen. Dit was goed voor goud. Een prachtig begin van de dag.

De meerkamp bestond uit vier onderdelen: hoogspringen, verspringen, vortex werpen en 60m sprint. Jilke begon met hoogspringen en haalde 1.20m, goed voor een gedeelde eerste plaats. Op de sprint werd hij tweede met een mooie tijd. Daarna zijn favoriete onderdeel, het verspringen. Tijdens de Nelly Coomangames behaalde hij een nieuw pr, namelijk 4.04m.
Ook hier op het NNK overtrof hij zichzelf wederom met een sprong van 4.09m. Dit was de verste sprong van alle atleten. Het laatste onderdeel van de meerkamp was vortex werpen, hier haalde hij ook een pr 27.5 meter. Goed voor een tweede plaats. Alle punten bij elkaar opgeteld van de vier onderdelen was goed voor goud. 
Met twee gouden medailles ging Jilke trots naar huis!

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda