Voetbal

Jeugdverslag fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen weekend was het magertjes met voetballen. Voor fc Harlingen een uitstekende gelegenheid om die middag een vriendinnenmiddag te organiseren. Ze hebben buiten ?n binnen spelletjes gedaan. Hoofdmotto van deze middag was natuurlijk veel plezier hebben, lekker samen bezig zijn en voetballen. Al met al een zeer geslaagde middag.

Fc Harlingen E6 moesten uit tegen Rijperkerk E2. Dat dit een gemakkelijke overwinning was blijkt wel uit de uitslag. 1-11 Werd het in het voordeel van fc Harlingen E6. Er was dat weekend 1 wedstrijd thuis voor fc Harlingen en dat betrof een bekerontmoeting van fc Harlingen D3 tegen Tzummarum D1. Dat het moeilijk zou worden was van te voren al bekend omdat Tzummarum nog ongeslagen in hun competitie staan. Maar D3 ging ervoor. Harlingen kwam gelijk onder druk te staan en de snelle Tzummarummers hadden mooie passes en hoog tempo. De eerste helft kwam D3 dan ook met 0-3 achter. Na de rust wisten Ömer en Bas nog wel te scoren maar de eindstand werd uiteindelijk 2-5. En dus bekert Tzummarum door.

De mannen van fc Harlingen D2 waren te vinden op de velden van Drionrijp. Tegen SJO Dronrijp/Foarut D4 wonnen ze overtuigend. Met goals van Noah, Lars en Ricardo werd de ruststand 1-4. In de tweede helft waren het Thijs en wederom Ricardo die de eindstand op 1-6 zetten. Thijs, de stille en harde werker, werd die dag unaniem gebombardeerd tot Man of the Match.

Er waren nog meer Harlingers te vinden in Dronrijp. Want ook fc Harlingen C2 mochten aantreden op Schatzenburg. Zij moesten het opnemen tegen SJO Dronrijp/Foarut C3. Helaas verloren de Harlingers daar met 5-1. De kersverse kampioen fc Harlingen C1 - kortweg FC1 - heeft zijn zegetocht door het seizoen 2014-2015 voortgezet in Noord-Holland. Friesland is inmiddels te klein voor de getalenteerde superseunen.

Aan de boorden van het IJsselmeer werd FC Medemblik C1 vakkundig aan de kant gezet. Het elftal van de trainers Peter Outhuijse en Age Peter Zijlstra begon nog enigszins aarzelend aan de wedstrijd maar spits Jort, die de dag voor de wedstrijd zijn verjaardag had gevierd, bleek in supervorm te verkeren. Uiteindelijk scoorde hij vier keer en nam hij twee assists voor zijn rekening, die prima werden afgerond door Jelmer.

Ook aanvoerder Patrick, die op de wedstrijddag zelf jarig was, speelde een puike partij. De overwinning kreeg nog meer glans omdat Bart, revaliderend na zijn complexe beenbreuk in november, net als tijdens de kampioenswedstrijd vorige week een aantal speelminuten mocht maken.Volgende week wordt de al besliste competitie voortgezet in Workum en zijn de gesprekken over de verdere toekomst van de jonge stervoetballers binnen de bloeiende jeugdafdeling van fc Harlingen volop gaande. Het FC1-sprookje is nog lang niet ten einde.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda