Jeugdoverzicht fc Harlingen

Hieronder een kort verslag van wat er zich afspeelde op de velden van fc Harlingen.

Fc Harlingen JO7

De allerjongste jeugd bij fc Harlingen groeit en groeit. Ook zij spelen elke week in competitievorm en ook komend weekend komen zij in actie. En wel op eigen sportpark. Ze gaan de strijd aan tegen de jongens en meisjes van S.C. Stiens, SJO DFC JO7-1 en FVC JO7-2. De wedstrijdjes beginnen vanaf negen uur en alle opa’s, oma’s, papa’s en mama’s zijn van harte welkom.

Fc Harlingen JO9
De jongens van fc Harlingen JO9-1 mogen komend weekend uit naar Easterein waar ze tegenstander SDS JO9-1 zullen treffen. Fc Harlingen JO9-2 spelen om 9.00 uur thuis tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg.

Fc Harlingen JO11
De JO11-1 van fc Harlingen nam het thuis op tegen Workum JO11-1. En de jongens gingen voor niets minder dan de winst. Het is ze gelukt! Met 4-0 wisten de Harlingers te winnen. Voor komende zaterdag staat Akkrum JO11-1 in Akkrum op het programma. Fc Harlingen JO11-2 verloor van de jongens van Zeerobben JO11-4. Spannend was het zeker wel want fc Harlingen zou niks cadeau doen. Maar toch nét een doelpuntje te weinig, eindstand 1-2. Minnertsga JO11-2 is de volgende uitdaging en deze staan net een plekje onder fc Harlingen. Fc Harlingen JO11-3; de wedstrijd begon om 11 uur. Gelukkig wel droog, maar koud en erg guur. ‘t Is Harlingen dat achter komt, maar wie hebben ze daar? De spits maakt gelijk, ze juichen met elkaar. En net voor de rust, scoort Harlingen nóg één. De scheids fluit voor rust, de teams gaan weer heen. De box in, thee drinken en tijd voor een speech. Ze zijn er om te winnen, drie punten of niets. Toch is het Oppenhuizen die na rust weer scoort, het staat weer gelijk, gejuich is gehoord. Voor het einde weer een doelpunt, het staat nu 3-2. De scheids denkt ’t is klaar nu, we kappen ermee. Zaterdag mogen ze het thuis tegen koploper Hielpen JO11-1 gaan opnemen en de wedstrijd begint om 10.15 uur. Na een speelronde vrij te hebben gehad, spelen de jongens van fc Harlingen JO11-4 komend weekend thuis tegen Oosterlittens JO11-1. Een ploeg die momenteel derde staat en fc Harlingen zien we op de zesde plek terug. De wedstrijd begint om 10.00 uur.

Fc Harlingen JO13
De jongens van fc Harlingen JO13-1 namen het in een thuiswedstrijd op tegen Workum JO13-1. Met een lekkere 1-0 voorsprong gingen de mannen de rust in. Maar na rust komt Workum terug en het wordt 1-1. Wanneer Workum met 1-2 voor komt te staan maakt fc Harlingen de stand gelijk door middel van een penalty. Volhouden was de bedoeling maar toch vlak voor einde maakte Workum er een eind aan en scoorde 2-3. Voor komende zaterdag staat de koploper SWZ Boso Sneek JO13-1 in Sneek op het programma. Fc Harlingen JO13-2 doen wat ze kunnen maar wedstrijden winnen dat wil nog niet echt. Ook op en tegen Terschelling JO13-1 verloren ze met 3-0. Iedereen toonde goede inzet en dat resulteerde toch weer in een paar kleine kansjes. Maar die waren er bij Terschelling ook en die scoorden net even wat makkelijker dan de Harlingers. Desalniettemin blijven ze natuurlijk lekker doorgaan en zullen ze het aankomend weekend thuis om 10.00 uur tegen de nummer drie, Minnertsga JO13-1 gaan opnemen.

Fc Harlingen JO15
De jongens van fc Harlingen JO15-1 namen het zaterdag op tegen Zeerobben JO15-2. Een ploeg die na zeven wedstrijden gespeeld te hebben nog maar één winstpartij op hun naam heeft. En fc Harlingen zorgde ervoor dat het bij die ene winstpartij bleef want de jongens wisten royaal te winnen met 0-4. Zaterdag nemen ze het thuis om 14.00 uur op tegen de nummer drie; Blauw Wit ’34 JO15-3. Fc Harlingen JO15-2 verloor in een thuiswedstrijd tegen Nicator JO15-1 met 0-7. Zaterdag nieuwe kansen en dan vertrekken ze naar Heeg alwaar SJO Oudega/HJSC /Heeg de tegenstanders zullen zijn.

Fc Harlingen JO17
De mannen van fc Harlingen JO17-1 boekten in Witmarsum weer een lekkere overwinning en wel op Mulier JO17-1. Het werd 1-3. Zaterdag om 14.30 uur zullen de mannen thuis tegen St. Arum/Stormvogels gaan strijden.

Fc Harlingen JO19-1
Fc Harlingen JO19-1 heeft wederom de volle punten gepakt. Deze keer in een thuiswedstrijd tegen SDS JO19-1. Maar de Harlingers kwamen eerst wel op een 0-1 achterstand. Gelukkig kwam de gelijkmaker vrij snel. Met controlerende middenvelders en creatieve spelmakers wordt de ruststand op 3-1 gezet door de Harlingers. Na rust is het fc Harlingen die kort op de tegenstander zit. Met precisie en koel en beheerst worden de 4-1 en de 5-1 gemaakt. SDS maakt er nog 5-2 van maar dit werd tevens de eindstand. Zaterdag reizen ze af naar Makkum en zullen het dan gaan opnemen tegen Makkum JO19-1. Er zal dan wederom strijd geleverd moeten worden maar met dezelfde instelling als de afgelopen weekenden wordt het zeker spannend.

En dan gaat de tiende speelronde alweer in voor de jeugd. En wat is er nou mooier om de allerjongste jeugd te zien voetballen. Vanaf negen uur staan de 4-, 5- en 6-jarige jongetjes en meisjes hun kunsten te tonen. En er zitten een paar leuke voetballertjes tussen hoor. De nieuwe Messi’s en Ronaldo’s zijn geboren en staan bij fc Harlingen op het veld. Maar er kunnen altijd meer bij dus kom gerust eens kijken. Met nog een paar wedstrijden te gaan zal straks de winterstop zijn intrede doen. Maar ook voor dit jaar is er voor de allerjongste jeugd de gelegenheid om in de zaal te trainen. Kunnen ze lekker door blijven gaan met voetballen.