Jeugdoverzicht fc Harlingen

Zoals u misschien was opgevallen, plaatsen we het overzicht van de gespeelde wedstrijden van ?Onze? meiden en dames bij fc Harlingen in een apart overzicht. Zij zijn de grootste groeifactor van het voetbal en zorgen voor aanwas bij de clubs. En deze groei is ook bij fc Harlingen duidelijk te merken. Steeds meer meiden gaan op voetbal. En om het allemaal overzichtelijk te houden kunt u in elke dinsdageditie lezen hoe de meiden en dames het afgelopen weekend gespeeld hebben. En elke vrijdag, traditiegetrouw, een kort verslag van wat er zich afspeelde bij de ?mannelijke? jeugd van fc Harlingen en omstreken.

Fc Harlingen JO9

Fc Harlingen JO9-1 ontving de mannetjes van Leovardia JO9-4. Maar eigenlijk waren de Harlingers geen partij voor Leovardia. Binnen vijf minuten stond het al 1-0 en op slag van rust al 8-0. In de tweede helft ging Harlingen door en ze sloten uiteindelijk de wedstrijd af met een dikke overwinning van 10-0. Of het komend weekend ook zo makkelijk gaat, zullen we zien. Want dan gaan ze het in Leeuwarden opnemen tegen deze zelfde Leovardia. De jongens en meisjes van fc Harlingen JO9-2G waren een speelronde vrij maar zij zullen ongetwijfeld aankomend weekend in actie komen.

Fc Harlingen JO11
Vorige week was fc Harlingen JO11-1 ook al in Sneek te vinden en nu mochten ze er weer heen. Nu met tegenstander SWZ Boso Sneek JO11-1. De Harlingers verloren met 4-2. Zaterdag komen de mannen van Lac Frisia JO11-3 naar Harlingen en daar moet fc Harlingen JO11-1 toch wel de punten gaan pakken aangezien Lac Frisia helemaal onderaan staat. De wedstrijd begint om 10.00 uur. Fc Harlingen JO11-2 had eigenlijk niet zo heel veel te vertellen als we naar de eindstand kijken. Ze verloren van St. Annaparochie JO11-2 met 6-0. Zaterdag nieuwe kansen want dan ontvangen ze thuis DTD JO11-1 uit Koarnjum om 11.15 uur. fc Harlingen JO11-3 nam het thuis op tegen Tzum JO11-1. En deze ploeg zit duidelijk te laag ingedeeld. Met maar liefst 28 doelpunten voor en nog niks tegen, staan de Tzummers bovenaan. Fc Harlingen komt met 0-4 achter te staan. Maar in de tweede helft kwam er toch meer tegenspraak van de Harlingers en zij wisten er wel voor te zorgen dat die tegendoelpunten bij Tzum van de nul af werd gehaald. Eindstand 3-7 voor de Tzummers. Waar fc Harlingen JO11-4 vorige week nog een punt wist te pakken tegen Zeerobben JO11-7 kwamen ze dit keer met niks weer naar huis. In Witmarsum werd het 2-0 voor Mulier JO11-2. Zaterdag spelen de mannen thuis om 9.45 uur tegen de koploper Tzummarum JO11-1.

Fc Haringen JO13
Fc Harlingen JO13-1 pakte een punt tegen MKV’29 JO13-1. Een zeer spannende wedstrijd werd het waarin fc Harlingen eerst op achterstand komt. Maar al snel komt de gelijkmaker. Vlak voor rust scoort Leeuwarden wederom maar slechts vijf minuten later trekken de Harlingers de stand weer gelijk. In de tweede helft veel kansen voor beide teams maar gescoord werd er niet meer. Fc Harlingen JO13-2 was een speelronde vrij maar komende zaterdag zullen zij, onder veel thuispubliek, het op gaan nemen tegen MKV’29 JO13-2.

Fc Harlingen JO15
De jongens van fc Harlingen JO15-1 namen het thuis op tegen Oosterlittens JO15-1. Harlingen sleepte er toch nog een punt uit en het werd 2-2. De jongens van fc Harlingen JO15-2 wonnen hun wedstrijd in Leeuwarden tegen MKV’29 JO15-2 met 1-2. Zaterdag spelen de Harlingers thuis om 13.15 uur. Tegenstander zal dan SWZ Boso Sneek JO15-3 zijn.

Fc Harlingen JO17
De mannen van fc Harlingen JO17-1 namen het in een thuiswedstrijd op tegen Oeverzwaluwen JO17-1. Na de kleine tegenslag van vorige week stonden ze weer vol vertrouwen te voetballen en ze wonnen met 4-1. Zaterdag reizen de mannen af naar Easterein om het daar tegen SDS JO17-2 op te gaan nemen.

Fc Harlingen JO19-1
Fc Harlingen JO19-1 verloor nipt in de thuiswedstrijd tegen Workum JO19-1. Het is Workum die net een doelpuntje meer pakt. En dan heeft Johan Cruijff toch weer gelijk met zijn uitspraak: “Als je één goal meer maakt dan de ander, dan win je”. Eindstand 3-4.

De meeste jeugdteams spelen aankomend weekend ‘uit’ en dus iets later dan gewend, vanaf 9.30 uur, komen de jeugdteams bij fc Harlingen in actie waarbij de JO13-2 als eerst mag aftrappen. Maar daarna volgen er al snel meerdere jeugdteams. Eigenlijk is er dan op elk uur wel een aantrekkelijke wedstrijd om te zien. De jongens van JO15-2 sluiten de dag af. Hun wedstrijd begint om 13.15 uur. Kom ook de gezelligheid opzoeken! De koffie staat klaar.