Jeugdoverzicht fc Harlingen

We hebben te maken met het naderen van het einde van het seizoen. Voor vele teams een ontknoping. Redden ze het net wel, of toch net niet? Vele wedstrijden worden nu dan ook nog even op doordeweekse dagen ingehaald. Je kan de spanning voelen langs de lijnen. Afgelopen weekend was ook weer zo?n heerlijk spannend weekend. Met vele verrassende uitslagen.

Bij de Jeugd Onder 9 jaar troffen de jongens van JO9-1 thuis een paar spelertjes van Leovardia. Zij kwamen met maar zes spelertjes naar Harlingen en dus werd er 6 tegen 6 gevoetbald. Voordeel voor fc Harlingen natuurlijk want daardoor hadden zij twee wissels. Een mooie wedstrijd met heel, heel veel doelpunten. Eindstand maar liefst 10-2. De jongens van JO9-2 namen het in Leeuwarden op tegen de koploper MKV ’29. Beide teams zijn behoorlijk aan mekaar gewaagd. Dit was ook te zien in de thuiswedstrijd waar fc Harlingen nipt verloor met 7-8. Maar nu, met een eventueel kampioenschap in de koppies gingen ze er vol voor. En niet zonder resultaat. Zij wonnen met 1-3. En met de koppositie in handen en nog twee wedstrijden te gaan hebben zij alle troeven in handen. Worden ze kampioen? Geen idee. Dat blijkt na de laatste wedstrijd wel. Maar het zijn één voor één toppers met hart voor het team. De jongens en meisjes van JO9-3, blijven de koppositie behouden door hun winst van 0-6 op Stiens JO9-4. Ook zij hebben nog twee wedstrijden te gaan. De jongste voetballertjes van JO9-5 kwamen in Achlum in actie tegen de Stormvogels JO9-2. Met 5-2 werd er verloren.

Bij de Jeugd Onder 11 jaar waren de jongens van JO11-1 naar Lemmer afgereisd en werden ze hartelijk ontvangen door CVVO JO11-1. Met een ruststand van 1-1 was het de tweede helft zo’n helft waarvan je weet dat degene die een doelpunt maakt de wedstrijd wint. De scheids hielp CVVO een handje en gaf vanwege een vermeende handsbal een penalty. Riemer pakte de penal in eerste instantie nog, maar was kansloos op de rebound. Het werd 2-1. De jongens van JO11-2 zouden het opnemen tegen Leovardia maar deze wedstrijd werd afgelast doordat de tegenstander te weinig spelers had. De jongens van JO11-3 verloren tegen Mulier JO11-2 met 2-12.

Bij de Jeugd Onder 13 jaar troffen daar de jongens van JO13-1 thuis Blauw Wit ’34 JO13-2. Met een ruststand van 1-2 werd er aan de tweede helft begonnen. Ze kwamen zelfs met 1-3 achter te staan. Voor rust was het niet best maar na rust konden de jongens net even dat stapje extra zetten om voor de overwinning te gaan. Van 1-3 achter wist fc Harlingen in de slotminuut met 4-3 te winnen. De jongens van JO13-2 wonnen zaterdag in Achlum tegen de Stormvogels JO13-1 met 2-5. De JO13-3 namen het in Leeuwarden op tegen Frisia en met maar liefst 1-11 namen de jongens de 3 punten mee naar huis. In de inhaalwedstrijd van afgelopen dinsdag werd het 1-1 tegen Leovardia.

En dan de Jeugd Onder 15 jaar. De mannen van JO15-1 ontvingen de mannen van sc Franeker thuis en ook deze wedstrijd werd gewonnen, 2-0. Komende zaterdag kunnen zij zich kampioen kronen in de wedstrijd tegen de concurrent St. Annaparochie. Aftrap van deze wedstrijd is om 14.00 uur. Komt dat allen zien. De mannen van JO15-2 verloren vrijdag tegen koploper ST.IJVC/Blauwhuis JO15-2.
De dames van MO15-1 moesten in Ruinerwold hun meerdere erkennen tegen de koploper. Met 3-1 werd er verloren. Zaterdag spelen ze thuis om twaalf uur tegen Olde Veste ’54 MO15-3.

Na een fantastische overwinning van de mannen van de JO19-1 tegen Blauw Wit ’34 JO19-2 moesten ze afgelopen zaterdag aan de bak in Minnertsga en wel tegen St. Minnertsga-St. Jacob JO19-1. Met 4-0 verlies keerden zij huiswaarts. Daarmee hebben zij hun competitie gespeeld en zijn zij klaar voor dit seizoen.

Zaterdag staan er drie thuiswedstrijden op het programma. JO13-1 speelt zijn laatste thuiswedstrijd om 10.00 uur. Om 12.00 uur is het de beurt aan MO15-1 en om 14.00 uur trappen de mannen van JO15-1 af. Kom de jongens en vrouwen steunen en aanmoedigen in hun laatste competitiewedstrijden. Nu kan het nog…